Входна врата за дома 11.2020

Кои са най-подходящите врати за вашата зодия

Везни

Везните държат да поддържат нещата стилни, успокояващи и максимално опростени. Това правило те следват, както у дома, така и в ежедневието си. Симетрията, хармонията и балансът са свързани с тази зодия и личат в избора им на входни врати. Управлявани от Венера, за тях е отредено прозвището -“иконата на стила“ или „дизайнерът на зодиака“. Обичат комбинация от модерно и класическо. Това означава, че и такъв модел врата е точно за тях. Мари Кондо е пример, който биха последвали, защото също като нея държат нещата да са организирани и точни.

Повече

Стара къща с тухлена фасада и слънце на нея

Как да се погрижим за своите врати?

Всяка врата, както цялостния интериор във всеки дом се нуждае от изискващите се грижи.

Ако не се полагат грижи, с изминаване на годините вратите закупени от Вас биват застигани от загуба на своята ефективност.

Поддръжка на вратите

За да запазите ефективността на вратите, по неписано правило е нужно на определено време да се смазват пантите и затварящите устройства, за да избегнете скърцане. От много важно значение е и смазването на заключващите системи, тъй като една врата, не бъдат ли извършени тези действия над нея и не извършва ли своите функции дълго време има голяма вероятност заключващите системи да ръждясат и да заяде ключът.

Повече

Размери на отвор за врата

Как точно да вземем размер на светъл отвор за врата

При поръчка на нова врата, замерванията трябва да се извършат от обучени технически специалисти. Ако желаете обаче можете да направите това сами. Бъдете съсредоточени и стриктни при взимането на мерките, спазвайки определени специфични правила. Тук ще поговорим точно за тях, за да Ви улесним в задачата.

Повече

Модерен дом врата

Чарът на модерния дом

Чарът на дома идва от индивидуалността и контраста. Играта на контраст и комуникация в цветовете с мебелите, подовите настилки, дограмите, стените и вратите. Всъщност чарът се състои и в това да бъдем различни и неповторими, а това сега е модерно особено когато се отнася до обзавеждане.

Повече

Портална двукрила врата

Портални (двукрили) врати

Класическите врати не са подходящ избор за всяко помещение. Практичен избор са за дома, за офиса, но за големите помещения, които представляват ресторантите, ателиетата, заседателните зали, не са особено удобни. Избират се за големи пространства двукрилите врати, които ги наричат и по друг начин – портални. Те нямат разлика от стандартните врати в сравнение с материалите, които са използвани за изработката, използваната технология и прецизния им вид. Има също толкова разнообразие колкото и при стандартните. Вариантите за цветове, елементи, форми на стъклото са безброй. Посоката им на отваряне, може да е зависимост от вашите желания – навътре и навън.

Повече