Стъклената врата – перфектното решение за вашата баня

Има различни материали, от които може да бъде изработена вратата на банята. Те са дърво, стъкло или алуминий. Всички имат своите предимства и недостатъци. И Вие като потребители трябва да изберете най-подходящия за Вас. Основното, с което трябва да се съобразите, не е само цялостният интериор на дома, но и позицията на самата врата в банята, затова сме изброили за къде какво е подходящо, спрямо и материала на производсто:

Повече

Френски овални прозорци с дървени капаци

Стъклопакет при стъклените врати

Стъклопакетът представлява конструкция от едно или няколко стъкла, като помежду им има въздушно пространство, което се образува от поставянето на различни видове дистанционери и е затворен херметично. Той е нужно да има две степени на уплътнение за по-добри технически показатели. Двубариерният стъклопакет е направен от дистанционерна рамка, която е напълнена с молекулярно сито /абсорбент/, върху нея е положен бутил двустранно, който служи за бариера, спираща преминаването на водни пари. Това е първата уплътняваща степен. Втората е външно уплътнено пространство между стъклата и дистанционера, който почти във всички случаи е алуминиев. Когато един стъклопакет е разработен правилно, не може да проникне вода отвън и няма как да се образува така нежелания конденз между стъклата.

Повече

Стъклена интериорна врата с орхидеи

Красиви стъклени врати

Тепърва стъклените интериорни врати ще стават все по-популярни в дизайна и обзавеждането на жилищата. Различните дизайни, с които се предлагат, печелят все повече поддръжници.

Къде се използват тези вътрешни врати

Частни домове

Често вратите със стъкла се монтират предимно за пристройки, веранди и барбекюта. При монтажа им вътре в домовете, има начини за монтаж с каса или монтаж направо в зида, като се захващат със специални панти и дюбели директно в стената. Това придава един изключителен стил, но предполага и допълнителна работа по обръщането на зида.

Повече

Стъклена врата и декорация

Причините да изберете стъклена врата

Всички желаят и се стремят към жилище, което да ги обгърне с уютна атмосфера. Още по-добре, е когато това е съчетано и с функционалност. Неизменна част за постигането на тази цел, заемат вратите. Днес ще се насочим към стъклените и ще разгледаме техните достойни характеристики.

Повече

Красива интериорна врата с цвете с плъзгащ механизъм

Интериорни стъклени врати, а защо не?

Всеки един човек търси за своя дом функционалност и уют. Чрез стъклените врати може да осигурите една приятна и модерна обстановка, в която да се чувствате изключително комфортно и приятно. Стъклото има безброй много естетически качества. Ето, защо това му позволява да се използва, както в екстериора, така и в интериора. Създава усещане за простор, лекота и елегантност.

Повече