Модерна блиндирана врата в бяло и кафяво

С какво се отличават блиндираните врати?

Най-важното, което трябва да направите за дома и семейството си е да се погрижите за сигурността. Започнете от подновяване на входната врата. Преди това е желателно е да имате основна представа какво се предлага на пазара, за да се убедите в качеството на блиндираните врати.

Първи стъпки в избора на блиндирани врати

В повечето случаи хората гледат първо външния вид и след това, дали вратата е стабилна. Блиндираните турски врати са най-търсените и предпочитани врати, поради факта че предлагат и двете – красота и надеждност. Разгледайте първо различните модели, запознавайки се с покритие, пълнеж и дебелина на крилото, начин на заключване, цвят, фрезовка. Би следвало блиндираната врата да бъде съчетана с фасадата, но и с интериора на къщата или апартамента, с оглед на цвета на пода, другите интериорни врати, дограмата и не на последно място стените.

Основни спецификации на блиндираните врати

Заключващи механизми

Блиндираните врати – най-характерното за тях е, че те имат пасивни противовзломни шипове. Понякога са с три, шест или пък осем броя. Тяхната роля е особено значима. Благодарение на тяхната наличност крилото няма как да бъде извадено, защото те здраво са го закрепили към зида.

Освен шиповете блиндираните врати имат допълнителни заварени три броя панти. Шиповете влизат вътре в касата, когато се затвори крилото и гарантират неговата стабилност. Дори пантите да са позиционирани отвън и да бъдат отрязани, крилото няма как да падне, защото шиповете го държат.

Предимство е, че имат две отделни заключващи системи с по три, но този път активни шипа, които работят напълно самостоятелно. Бонус при някои блиндирани врати е допълнителното резе от вътрешната страна, което е не заключващо, но отваря крилото до едно положение, в случаите когато искате да погледнете безопасно кой звъни. Все пак не е желателно през другото време да се оставя незаключена вратата, само на него. За Вашата безопасност блиндираните врати имат и бронировъчни капачки, които са поставени на патроните.

Изолационни качества

Няма как да пропуснем изолацията на крилата на тези входни врати. Тя е от полистирен или вата, което е перфектно за зимата, когато Ви е нужна повече топлина в дома Ви. Крилата отвътре са и с метален лист, както и допълнително оребряване. Този тип врати имат цялостно уплътнение, което технологично е поставено, както и долната Г-образна лайсна, която допълнително осигурява по-добра изолация. Тя е от полза за изграждане на праг.

Посока на крилото при отваряне

В днешно време е доста добре, че клиентът има пълния избор накъде да се отваря вратата – навън или навътре. Преди е било закон, вратите да се отварят навътре и така пантите остават от вътрешната страна.

Вратите в днешно време нямат нищо общо с вратите от преди, те са подсилени, подобрени, гарантиращи Вашата безопасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *