Къща според източната култура с пътека и цветя

Входната врата според източната култура

За нас като европейци е доста интересна темата по отношение на източната култура. Тя привлича с различните си традиции и закони, които религията и обществото са наложили. Вярванията на хората са станали част от ежедневието им, както и са видни от начина по който са обзаведени домовете им.

Посоката на входната врата не е случайна

Смята се, че тя влияе на живота на цялото семейство. От значение с всеки един детайл по вратата, както и посоката на отваряне, цвета и разположението ѝ. Колкото и странно да звучи за нас, посоката към която „гледа“ входната врата бележи и жизненият път на семейството. Ако входът е насочен на изток, то хората в този дом се смятат за амбициозни. Северното изложение е предпоставка, че този дом е спокоен и хармоничен. Добър социален живот вещае входна врата ориентирана на юг. Югоизточното изложение носи и добро финансово положение.

Вярва се също, че е изключително благоприятно входната врата да се отваря в посока навътре към жилището. Така цялата положителна енергия безпрепятствено ще преминава през дома.

Дизайнът на входната врата е определящ

Арка от зеленина на фона на къща

Посоката на входната врата е взаимно свързана и с цвета и дизайна ѝ. За северно разположение е перфектно тя да е в черен или бял цвят, докато за източно вратата трябва да е зелена. Южните врати ги боядисват в кафяво и червено.

Значение се отдава и на материала и детайлите по вратата. Северно разположение предполага тя да е украсена с вълнообразни фрезовани шарки. Това е посоката на водата. Южното изложение повелява крилото на вратата да е с остро отсечени линии. Североизток и югозапад изискват квадратни форми на декорация.

По отношение на входната врата всичко има значение за източните култури, но едно от най-важните изисквания е тя да бъде добре почистена и поддържана, а пътят до нея да не е препречен, а украсен със зеленина, за да може добрата енергия да влезе в дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *