Интериорна врата - почистване и поддържане

Поддръжка на интериорните врати

Всеобщо схващане е, а и доста вярно, че всяко нещо изисква своите грижи. Дори и Вас от малки са Ви учили да се грижите за себе си, особено с напредване на възрастта. Грижата не означава само пазене и поддръжка, а и конкретни неща, които трябва да правите за себе си. Например, когато си купувате печка. Периодично Вие трябва да се грижите за нея, като я почиствате, но също и да я пазите при самата експлоатация. Същото важи и за интериорните врати, които си купувате. За да им се радвате по-дълго време, те се нуждаят от Вашите грижи.

Ще Ви представим едни от най-важните 4 стъпки за дълъг живот на интериорните врати:

Съвет 1

  • Трябва да пазите интериорните врати;

Трябва да внимавате да не драскате интериорните врати, да ги чистите периодично, да не ги цапате и когато видите малък детайл, който е в процес на счупване, докато смените или да го опазите, ако можете.

Съвет 2

Интериорна врата - поддръжка

  • Смазване на интериорните вратите;

В зависимост от вратата и колко често е нейната експлоатацията, веднъж годишно или веднъж на шест месеца е необходимо да я смазвате. Нека не забравяте, че заключващите системи също се нуждаят от смазване. Хубаво е това да се прави при смяна на сезона – от есен към зима.

Съвет 3

  • Периодично да проверявате уплътненията на касата или на интериорната врата;

При често използване. Ако една врата е качествена, то тя ще има гаранция. Обикновено интериорните врати имат 5 години гаранция и 1 година на монтажа. В случай, че имате повредена или износена стока, след заявяване на рекламация към управител, получавате артикулите за смяна напълно безплатно.

Съвет 4

  • Всяка една врата, без значение дали е интериорна или входна, НЕ трябва пряко да се мокри;

В процеса на развиване на технологиите, вратите са създадени да бъдат влагоустойчиви. Да, те държат на влага и няма да се издуят от водата, но същото не важи за прякото мокрене с вода.

Изключение правят алуминиевите врати, които са с UV защита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *