Вентилацонен отвор на интериорна врата

Предимства на интериорните врати с вентилационни отвори

Несъмнено при закупуването на нова интериорна врата, продавач-консултантът Ви е предлагал да си закупите комплект вентилационни отвори и монтажната фирма напълно безплатно да Ви ги монтира. Несъмнено обаче и Вие, въпреки малката сума, изписана на етикета, сте се запитвали за какво са Ви и какво ще правите с тях, ще извлечете ли някаква полза от тях.

Предимства на интериорните врати с такива отвори

1. Вентилационните отвори са създадени да предотвратят и да се борят с влагата, която кондензира по тавана, стените, декорациите и мебелите в дома. Причината за този конденз е влажният въздух и температурните разлики между стените и въздуха. Това явление можем да наречен дори опасно. Води до образуване на мухъл и гъбички, а и много хора имат или развиват алергии към тях. Всеки човек, сблъсквал се с проблема с влагата, знае до колко неприятности може да доведе тя. На пазара съществува огромно разнообразие от вентилационни отвори. Те се различават по:

  • големина;
  • дизайн;
  • цвят.

Чрез правилен избор могат идеално да се съчетаят с Вашите врати. Например при напълно изчистени бели врати, изчистени бели стени и под, един металиков отвор би бил чудесен, за да се съчетае с интериора. Идеален е за интериорните врати за баня, където влагата е най-голяма. Те ще Ви помогнат със справянето с неприятния влажен въздух от банята и ще спре образуването на мухъл и гъбички по стените. Както знаем, те са силно опасни за нашето здраве и това на нашите близки.

2. Ако направим сравнение на алуминиевите врати и интериорните врати, изработени от други материали, няма как да не забележим, че има малка разлика в цената. Алуминиевите врати и сериите, които „носят” на по-голяма влажност са по-евтини. Именно затова, за нас е важно да ги пазим и да удължим техният живот. Чрез вентилационните отвори не само ще спестим пари, но и ще им се радваме за по-дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *