Интериорни плъзгащи врати

Интериорни плъзгащи врати

Никога няма достатъчно място.

Независимо дали Вашето жилищно или бизнес пространство е голямо или малко, то винаги може (и трябва) да бъде по-голямо.

Свидетели сме на факта, че това е причината интериорният дизайн винаги да търси нови решения за максимално използване на съществуващото пространство. От друга страна, определени елементи от интериора не са прекалено обмислени, защото те се използват традиционно и просто пренебрегваме, колко място всъщност заемаме. Един от тези елементи е интериорната врата.

Колко пъти се е случвало да влезете в коридора и за да продължите, първо трябва да затворите вратата на стаята, защото тя блокира пътя Ви? Колко пъти се е налагало да сменяте оформлението на тела и приспособления за баня, защото е трябвало да отворите вратата навътре (да не блокирате коридора)? Преди да поставите мебелите си, мислите ли, какво да поставите (или изобщо да сложите нещо) на стената, която заключва вратата, когато се отвори?

Решението на всички тези проблеми е много просто

Системата, която позволява на вратата да се плъзне в стената е решение, което е почти стандартно в света и става все по-търсено и у нас, предимно заради функционалността си. Интересен факт е, че ако замените всички традиционни врати с плъзгащи се интериорни врати, бихте възстановили 8% от „изгубеното“ пространство.

За по-лесно изчисление, това означава, че можете да използвате повторно до 8 квадрата в апартамент на 100 квадратни метра, които преди това не са функционирали. И като се има предвид цената на площта, можем да кажем, че с плъзгащи се врати получавате повече за парите си!

 

Интериорни бели плъзгащи врати

Материали за плъзгащи интериорни врати

 

За производството на плъзгащите се интериорни врати се използват, както материално и технически, така и конвенционални люлки.

Най-често срещаните материали са:

  • Комбинирани дървени материали;
  • Естествено дърво;
  • Изкуствени материали (MDF, HDF PVC и други подобни);
  • Стъклена врата.

Стъклените плъзгащи врати са изработени от 8-12 мм стъкло. Мрежата може да бъде прозрачна или изцяло матирана облицовка.

Може би производството им е с нестандартни размери и с различни методи на отваряне, но предоставят място в помещението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *