Двойна врата с лампи отстрани

Портални /двукрили/ вътрешни врати

​Кога се използват двукрилите интериорни врати

Една еднокрила интериорна врата няма как да отговаря на характера на всяко едно пространсто. Еднокрилите врати са перфектни за Вашия дом, офисът Ви, но примерно за големи строителни отвори в частни жилища, ресторанти, конферентни зали, ползвани за събития, не е възможно да са ползотворни. В подобни нестандартни помещения се налага да се използват двукрилите интериорни врати. Характеризират се с мащабни отвори, неслучайно те се наричат с още едно име, портални. По отношение на качествените си показатели, двукрилите врати нямат нещо, с което да се различават от еднокрилите, те се изработват от същите материали, покрития, имат естетичен стил, просто само са за големи строителни отвори.

Празно пространство с бели отворени последователно врати

Какви са решения за двукрилите интериорни врати

Има възможност те да бъдат от стъкло, както и от МДФ, ХДФ, ПДЧ. Съществува голям избор, както на модели, така и от цветова гама. Няма ограничение в отварянето – чрез плъзгане, навън, навътре и т.н. Можете да се възползвате и от още едно решение – люлеещи се врати. Какво представляват? – при тях отварянето е безпроблемно – до 180 градуса, това им дава предимството да се движат безпрепятствено и в двете посоки. Този тип врати доста удобни. При тях преминаването на голям поток от хора и в двете посоки на има движение, не е никакъв проблем. Проблеми при внасяне или изнасяне на мебели на практика също няма. Друга опция със същите предимства са врати с две крила, от които едното се води „пасивно“- използва се само при необходимост.

От всички по-горе отбелязани причини може да се изходи, че тези врати се поставят най-вече в сгради с обществено значение и в други големи помещения, като зали, ресторанти, офис пространства. Заради неспецифичните си размери, порталните врати придават величественост на стаите. Там, където са монтирани, те могат да променят облика изцяло на помещението. Декорациите по повърхността им са по-забележими и оригинални, но вземете под внимание симетричността им, в случай, че двете крила не са напълно еднакви по-размер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *