Китара подпряна на врата

Звукоизолация на интериорни врати

Шумът в жилището идва отвсякъде – независимо дали е от улицата или от пространството пред вратата на стаята в апартамента. За много клиенти това е неприятно. Един от методите за постигане оптимални резултати е звукоизолацията на интериорната врата. Тя включва способността ѝ да абсорбира звуци и шумове отвън.

Видове врати според материала им

Пълнежи на врати

Ако продуктът е метален

Обикновено такива врати се пълнят с велпапе отвътре. Самият материал отразява звука, но ако решите да подобрите ефекта, заменете картона, с друг материал. Можете, например да вземете полистирол, минерална вата или стиропор. Достатъчно е просто да изрежете необходимия размер на материала и да го фиксирате върху платното със специално лепило. След това, не забравяйте да затворите крилото на вратата с лист от гипсокартон! Последната стъпка е да завършите продукта.

Ако вратата е куха

За да намалите пропускливостта на звука в такъв модел, можете да сложите подходящ материал в самото платно. Като уплътнение можете да използвате пяна или друго, което да обира звука. След като го изрежете до размера, който желаете, поставете листа в крилото на вратата. Най-доброто, което може да направите е да си закупите звукоизолиращи влакнести плоскости. След като се сложат, вземете самозалепващия се уплътнител и го поставете върху ъглите на отвора. Но за да не проникне звукът през долната част, използвайте звукопоглъщаща подложка, която фиксирайте с помощта на отвертка.

Вътрешност на врата

Ако вратата е пластмасова

Самата пластмаса няма свойства за намаляване на шума. Ако вратата е от точно такъв материал, тогава няма да можете да осигурите звукоизолация на стаята. В този случай е по-добре да замените продукта и след това да извършите шумоизолационни работи.

Каквато и да е интериорната врата, първо трябва да следвате правилната технология за инсталирането ѝ. Тази точка влияе и върху нивото на звукоизолация. Пропуските между платното и стената трябва да бъдат минимални. И едва тогава можете да видите положителните резултати от звукоизолацията на вратата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *