Поддържана бяла врата

Виж колко лесно можеш да се грижиш за своите врати

Смяната на интериорните врати както и входните е един от най-добрите начини да се отървем от старите зацапани и повредени врати. Но, за да не се стига до смяната и на новите ни врати в кратък срок от време, трябва да поддържаме вратите си както е дадено по инструкция от търговеца, от който ги закупуваме.

Защо и как да се грижим за вратите си

Входната врата има важна функция за всеки дом. Правилната експлоатация и поддръжка са най-важни за правилното и функциониране и дълъг живот.

За да съхраним визията на вратата е нужно тя да бъде почиствана. Почистването е добре да се извършва с микрофибърна кърпа и препарат. Препарата не трябва да съдържа киселини и да е на спиртна основа.

За правилното функциониране на вратата, подвижните части трябва да бъдат почиствани и смазвани поне един път месечно. За смазването не се нуждаете от скъпи препарати и майстор, който да свърши това. Необходимо е само да закупите препарат от магазина за вратите и да впръскате пантите, бравата, дръжките и патрона, за безупречната им работа. Ако продължително време не се смазват има голяма вероятност от скърцания и спиране на нормалната работа на движещите елементи.

След изминал период от монтажа от използването на вратите някои от крепежните елементи се разхлабват. Например пантите при входните врати, които най-често се използват се разхлабват. Не е необходима сила или специални инструменти за пристягането им. Нужно е отвертка или шестограмен ключ, с който внимателно да ги пристегнете.

Както при входните така и при интериорните врати има гумени уплътнения, които служат за уплътняване на крилото към касата. Не е необходима специална грижа за тях. Единствено ако самите уплътнения не са трайно фиксирани, а регулеруеми такива, може да се случи някое от тях да надстърча. Необходимо е просто да бъде притиснато към канала, който е фабрично поставен.

Поддръжката на вратите не е сложна, но същевременно оказва голямо значение за продължителността на живота им. Ежемесечната поддръжка ще ни спести пари и време, защото никой не би желал да сменя врата на всеки 2 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *