Блиндирана врата

Защитни свойства на блиндираните врати

Дизайнът на бронирания тип се състои от здраво платно, кутии, панти и брави

  • Платно. Платната на такава врата са изработени от студено валцувана листова стомана с дебелина от 2 до 4 мм. Платната са херметически прикрепени към рамката, а отвътре са подсилени с хоризонтални, вертикални и диагонални твърдости. Отвътре тъканта също е изолирана с минерална вата или друга висококачествена изолация. Горните врати са затворени с MDF – облицовки, шперплат, ясен или дъбови дървени настилки, прахово боядисани.
  • Рамата на вратата. Кутията трябва да бъде двойна и най-често тя се монтира в обхвата на отвора. Висококачествените кутии са направени от едно цяло парче метал, а не от ъгли или профил на тръбата.
  • Брави. Блокираните брави на вратите трябва да принадлежат към висок клас против взлом. Колкото по-висок е класът на замъка, толкова по-дълго крадецът ще трябва да го вземе със себе си. Като правило, ако бравата не се поддава в рамките на 3-5 минути, крадецът напуска идеята и си тръгва. Най-често на такива врати се поставят няколко вида брави: цилиндрични брави, нивелири, брави или брави от раци (брава от раци затваря врати от всичките четири страни). Бравите във вратите от брониран тип трябва да бъдат подсилени с бронирани плочи.
  • Бронеустойчива подложка. Вратите с такова покритие трябва да се поръчват само ако наистина сте в опасност. Те се инсталират и във финансови и банкови институции.

Когато купувате блиндирани врати, трябва да имате предвид, че те имат както положителни страни, така и някои функции, които трябва да бъдат елиминирани на етапа на инсталиране.

Блиндирана врата
  1. Охранителните врати тежат много, така че затварянето и отварянето им е доста трудно. За да улесните отварянето на вратите, по-добре е да оборудвате дизайна с автоматично затваряне на вратата.
  2. Ако вратата е защитена от MDF панели или дървени дъски, тогава нейните топлоизолационни свойства ще се увеличат. Има още един доказан начин да изолирате къщата от звуци и студ – за това можете да поставите евтина вътрешна врата, изработена от бор. Боровото дърво е меко и вискозно, а в дебелината си е много смола. Евтина борова врата може да изолира звука и топлината дори по-добре от дъб.

Когато купувате скъпа врата, e добре да се обърне внимание на:

  1. Ако вратата изглежда заплашително, това не означава, че е с високо качество вътре. Такава врата обаче трябва да има впечатляващ външен вид, защото тогава нападателят се страхува дори да се опита да я счупи. Но как може купувачът да се увери, че вратата е здрава не само външно? Единственият правилен вариант е да поискате сертификат. Сертификатът се получава само от производителя, чиито врати са преминали тестови тестове на вратата.
  2. Не пестете от брави, армировка чрез арматурни пръти или балдахини – отсъствието на един от защитните елементи може да се превърне в „слабата точка“, която ще помогне на нападателите да напукат отворени врати.

Вашият коментар