Блиндирана врата

Защитни свойства на блиндираните врати

​Съставни части на блиндираните врати

За повечето хора вратата е просто една конструкция, която ползват всеки ден и едва когато срещнат проблем при нейната употреба, се замислят за всички съставни части, от които тя е направена. Днес задачата ни е свързана с повече разяснения, за съставните ѝ елементи. Надяваме се малко да Ви помогнем, за да имате яснота, когато се изправите пред дилемата, коя врата да си изберете при покупка.

​Крило

Крилата на такава врата са произведени от листова стомана с дебелина от 2 до 4 мм. Платната са херметически прикрепени към рамката, а отвътре са подсилени с хоризонтални, вертикални и диагонални елементи. Сърцевината е подсигурена също с изолираща минерална вата или друга висококачествена изолация. Входните врати притежават и MDF облицовки или са прахово-боядисани.

​Рамка

Касата трябва да бъде двойна. Тя най-често се монтира в обхвата на отвора. Висококачествените рамки са направени от едно цяло парче метал, а не от ъгли или отделни профили.

​Брави и бронирани плочи

Бравите на вратите трябва да притежават висок клас сигурност. Защитата на патрона, затруднява максимално потенциалните крадци. Като правило, ако бравата не се поддава в рамките на 3-5 минути, престъпникът се отказва от идеята и си тръгва. Вратите могат да бъдат и със секретни брави, които са пъти по-надеждни. Бравите при входните врати, задължително трябва да бъдат подсилени с бронирани плочи, което възпрепятства тяхното пробиване.

Блиндирана врата

Няколко съвета при покупка на блиндирана врата

  1. Ако вратата е покрита  с MDF панели, тогава нейните топлоизолационни свойства ще са високи. Те са напълно подходящи за апартаменти с общи част. Имайте предвид обаче, че ако притежавате къща ще трябва да заложите на крило със защитно покритие, което да е достатъчно устойчиво на външните обливания от дъжд и жарките лъчи на слънцето.
  2. Внушителния външен вид на вратата, не винаги е показател за това че тя е с високо качество във вътрешността си. Изолационния материал, криещ се в крилото и металното оребрение там, са фактор, че такава входна врата няма да Ви разочарова. По-скоро ще бъде препятствие за крадците. Но как да сте сигурни, че вратата Ви е достатъчно здрава? Единственият правилен вариант е да поискате сертификат. Сертификатът се получава само от производителя, чиито врати са преминали тестове на вратата.
  3. Не пестете пари за заключващите елементи! Пасивните шипове са задължителни за една качествена блиндирана врата. Техния брой също е определящ. Ролята им е такава, че при затворено крило те се позиционират здраво в касата и не позволяват измъкване на крилото, чрез компрометиране на пантите.
  4. Блиндираните врати осигуряват топлина и уют. Тяхната безпроблемна употреба се дължи на качествените материали, които са вложени в тях. Друг определящ фактор за това, е правилно извършеният им монтаж. Така, че купувайки нова блиндирана врата, поверете тази задача на обучени за целта специалисти, за да се радвате дълги години на придобивката си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *