Интериорни врати Прованс

Интериорни врати в стил Прованс

Te са отличен вариант за лятна къща или селска къща. Прованс, като стил за интериор на жилищни помещения се е развил много отдавна. Той съчетава сдържаната уютна красота на селския живот и топлите природни мотиви, вдъхновени от мекия климат на Южна Франция.

Някои дизайнери често наричат френската страна в стил Прованс. Te често се избират за проектиране на селски къщи, предназначени за спокойна почивка, далеч от суматохата на града.

  • Основните характеристики на стила на Прованс

Можете да пишете за самия стил на Прованс и доста вече е писано. Ние обаче се интересуваме преди всичко от интериорните врати. Но за да разберете каква роля играе стилът, трябва да запомните основните ѝ характеристики. Стилът на Прованс се характеризира с:

• Големи прозорци и много светлина на закрито;

• Нежни цветове и пастелни нюанси в дизайна;

• Обикновени стени предимно без тапет

• Подови настилки от естествено дърво;

• Преобладаването на естествени материали.

Дизайнерите, които са специализирани в този стил, не препоръчват да смесвате повече от три основни цвята или техните нюанси в интериора.

  • Интериорни врати с френски привкус

Сега пристъпваме директно към разглеждането на темата за интериорните врати. Тъй като тук говорим за преобладаването на естествени материали, най-добрият избор е масив от дърво. Подходящи са и фурнировани модели. Необходимо е само, те да са с достатъчно високо качество. За това препоръчително да поръчате фурнировани врати от надеждни производители.

Дизайнът на вратите трябва да остане сдържан на цвят. Различни модели и флорални мотиви обаче са позволени и дори приветствани. Друг вид техника е изкуственото стареене на материала. Просто трябва да направите това внимателно и най-добре е да поверите тази задача на професионалисти. Правилно състареното крило на вратата ще придаде определен шик на целия интериор и ще добави нотки на античност към атмосферата на къщата.

Аксесоарите за Прованс трябва да бъдат подходящи, като например добре изглеждат стъклените или металните ковани дръжки, доста масивни, но с елегантни очертания.

  • Врати в хола

Всекидневната в стил Прованс е сърцето на къщата. Вратата към хола, може да бъде с люлеещ механизъм или с двойно крило със сложен релеф на платното.

Изкуственото стареене на крилото на вратата ще подчертае целта на стаята, ще създаде усещане за комуникация между поколенията. Цветът на вратата може да остане в същата гама като околността. Въпреки че никой не забранява да се прави контрастен акцент върху него.

  • Кухненски врати

Тъй като Прованс възпроизвежда атмосферата на обитавана селска къща, кухнята играе важна роля тук. Тук все още доминират растителни и цветни мотиви или да заложите на изчистен декор

  • Врати за спалня

Ключовата идея на стила е стремежът към уединение в това помещение. Следователно спалнята, като място, предназначено за релакс, трябва да бъде буквално наситено със спокойствие. На първо място, цветовете и нюансите помагат да допренесат за това. Ние използваме тук сини или бледозелени тонове, близки до естествените цветове. Меко розово или ненаситено виолетово също е идеално за декорация.

Вратата към спалнята, най-добре е да бъде плътна. Стъклените крила със сигурност са красиви, но звукоизолационните им свойства са ниски.

  • Врати Прованс за детска стая

Дизайнът на детска стая в стила на Прованс трябва да бъде малко по-различен от другите стаи в къщата, препоръчително е да добавите весели нюанси. В допълнение към детската можете да добавите още различни играчки или декорации, направени в стила на народните занаяти. Например бродираните салфетки са подходящи за тази цел. Те могат да бъдат не само върху мебели, но и върху крилото на вратата. Между другото, именно чрез използването на такива дреболии можете да придадете завършеност на целия интериор, да го направите хармоничен и обитаем.

Вратата за детската стая е по-добре да я изберете плътна без стъкло. Така ще бъде по безопасно и детето ще има по спокоен сън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *