Изчистена входна врата в черен цвят

Правилният стопер за врата

Стоперът за врата е може би най-често употребяваният аксесоар в дома ви. Нищо друго не спира дръжките на вашите врати, от това да не оставят драскотини по стените Ви. Но въпреки това повечето хора приемат този малък аксесоар за даденост.

Когато става въпрос за стопери в дома, има два често срещани вида – такива които се монтират на пода, и такива които се монтират на стената където е вероятно да се удари дръжката.

Тези които се монтират на пода, залепят се или се монтират трайно с дюбели. Често те са изработени от пластмаса, метал или имат магнитни накрайници, които да задържат вратата в отворено положение, а тези които се монтират на стената по-често са изработени от гума и при опиране на дръжката в тях, те поемат тежестта на удара.

Как да изберем правилният стопер за врата?

бяла врата

Местположение

Вземете предвид местоположението на Вашата врата, както и какви орнаменти има около нея. Ако имате дървена ламперия, наистина не би било подходящо да сложите стопер на стената. По-удачно би било той да бъде сложен на пода, където няма да се забелязва.

Тежест и размери на вратата

Освен местоположението, така тежестта както и размера на вратата също определя кой стопер ще сработи най-добре. Ако вратите ви са много тежки, задължително използвайте стопери които се монтират трайно с дюбели и са изработени от метал, за да имат максимално дълъг експлоатационен живот.

Ако вратата Ви е лека и не може да се застои в едно положение, постоянно се отваря и затваря заради течението – изберете стопер за под, на който има магнитни накрайници. По този начин, дори да държите вратата на балкона отворена през леко ветровита пролетна нощ, вратата ви ще седи в едно положение, и шумът от постоянното и поклащане няма да ви събужда през нощта.

Цветови избор

На последно място, но също толкова важно – изберете стопери с цветове и покрития, които да пасват на Вашия декор и мебели!

Жертвайте един час от Вашето време, за да смените старите стопери или за да добавите такива в дома си. Вашите врати, както и вашите стени ще ви бъдат благодарни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *