Праг за врата с четка

Уплътнения за врата – подобряване на дома

Много от нас попадат в тази ситуация: Седите в отопляемата стая и трябва да се чувствате напълно комфортно. Но от някъде нахлува студен въздух и се движи през стаята. Доста често студът идва от вратата, която всъщност не уплътнява добре и въздуха прониква през процепа на пода или при по-старите врати през страничните и горните гънки. Тъй като освен въздушните течения проникват и студ, прах и шум, това вреди сериозно и на здравето ни. Във всички случаи си струва да блокирате пътя на въздуха, тъй като това не само прави стаята по-студена, но и ще загрява коридора или стълбището излишно. Следователно закрепването на уплътнение на вратата също допринася за пестенето на енергия.

В такъв случай се ползват уплътняващи ленти там, където това позволява.

Уплътнители за врати видове

Пластмасово уплътнение с четка

С уплътненията с четка е лесно да се запечатват пролуките между пода и вратата, при условие, че те не са по-големи от приблизително 15 мм. С този метод трябва да отрежете алуминиевия профил, само ако ширината на вратата го изисква.

Пяна двойно уплътнение

С тези уплътнения можете да уплътните до 2 см пролуки на вратата. Вратата не трябва да е по-широка от 1 м и не по-дебела от около 4,5 см. Обърнете внимание и на размерите тук.

Механично уплътнение

Автоматичното уплътнение на долната част на крилото е подходящо за вътрешни и външни врати. При затваряне на вратата, механизмът се задейства и пуска запечатващият гумен уплътнител, които изпълва разстоянието между вратата на пода и врата е напълно запечатана.

Праг за врата

Пропуските между крилото на вратата и рамката също могат да бъдат снабдени с уплътняващи ленти, за да се предотврати течение и в същото време да се намали звука. Подходящи са за процепи между 1 и 5 мм. За съжаление често се случва дебелината на пролуката да не е еднаква навсякъде. Това може да причини проблеми при отваряне и затваряне на вратата. Уплътнителните ленти са най-евтините, има и други варианти, които са малко по-скъпи, но по-ефикасни.

Проблеми биха възникнали при някои модели врати, едни от тях вратите с много декорация, което не позволява запечатване на цялата ширина на крилото на вратата. Проблема със шума, праха и въздухът преминаващ през вратите е решим. Пазара предлага доста голямо разнообразие и различни модели. Времето отделно се изплаща за сметка на уюта и спестената енергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *