Интериорни врати - тенденции 2021

Цветови тенденции на интериорните врати през 2021 година

Всеки един от нас влага средства в изграждането и подобряването на дома си – още от закупуването му. Важно е, разбира се, да разширяваме вижданията си и да правим и подобрения в съответствие с новите тенденции и стилове, налагащи се през годините. Затова нека да погледнем напред към цветовите тенденции на интериорните врати през 2021 година. Не си мислете, че промените в тази област са така драстични и крайни, напротив даже. Има главни неща, които се харесват на масата хора и това играе главна роля в определянето на дизайна и стила на всичко от вътрешния интериор..

Сивите и студени неутрални тонове доминират напоследък в домашния стил, но всичко това ще се промени през новата година. Изглежда, че нашият опит и емоции през 2020 г. са повлияли на дизайнерите и създателите на тенденции.

За мнозина домовете ни са лично убежище, безопасно място за отстъпление и щастливо кътче. И това никога не е било толкова важно, колкото сега, тъй като прекарваме повече време вкъщи. Нашите къщи се превърнаха в места за отдих, работа и учене. Важно е тази среда да „насърчава” чувството на спокойствие.

Кои са водещите цветове за 2021 г.?

Като място за убежище, ние искаме да се чувстваме топло и безопасно, сгушени далеч от суровата реалност на пандемията. Това желание за комфорт накара създателите на тенденции да се отклонят от студените тонове и вместо това да вложат топлина в нашите основни цветове. Затова топлите и неутрални цветове ще станат основни и ще изместят по-хладните, сиви цветове на вътрешните врати, които досега бяха толкова търсени. По-земните нюанси на интериорните врати като златен дъб, дъб вераде и махагон, както и млечните бадемови тонове ще бъдат за предпочитане.

Преосмисляйки цветовете на интериорните врати от миналото, дизайнерите и експертите по боядисване отразяват настроението на момента – желание за нормалност и връщане към по-„нормални” времена.

Наред със топлите оттенъци, по-ярките, приповдигнати тонове като жълтото ще добавят интерес, подобен на пролетните цветя. Чрез „извикването” на природния свят, чрез естествените и натурални тонове на интериорните врати, домовете ни ще се превърнат в „перфектната обстановка за отпускане, бягство и възстановяване на сетивата”. Всички експерти по боя са съгласни, че домовете ни ще приемат повече топли тонове през новата година. А според вас ще бъдат ли топлите цветове новото сиво през 2021 г.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *