метална входна врата

Kаква е разликата в конструкцията на входните и интериорни врати?

Вътрешните и външните врати не са един и същ продукт, продавани под различни етикети. Конструкцията на всяка от тях е различна, като външните врати имат специална обработка, за честата употреба. Интериорните врати са конструирани така, че да са по-леки и по-евтини, защото не подлежат на същите условия, като външните врати.

Един материал

Вътрешните врати обикновено се изработват от един материал, като дърво или плочи от дървесни влакна, докато външните врати често се състоят от няколко материала – като дърво с подсилена метална рамка. Външните врати могат да бъдат изработени изцяло от стомана или метал, докато вътрешните врати рядко са направени от метал.

Дебел и тънък

Външните врати трябва да бъдат достатъчно дебели и тежки, за да са устойчиви на студ и топлина, както и да се осигури сигурност и трайно използване. Поради това те обикновено са конструирани така, че да са по-дебели и по-тежки от интериорните врати.

Твърдо ядро

Висококачествените интериорни врати имат солидна сърцевина, докато по-евтините могат да бъдат кухи или да имат вътрешна структура с пчелна пита. Интериорните врати от среден клас могат да имат продукт от дървесни влакна в сърцевината, за да имитират по-тежките усещания на солидна врата и звук от заглушител. Външните врати са стабилни през цялото време, с изключение на някои стоманени врати, които могат да имат дърво или пяна в центъра.

бяла интериорна врата

Фактор на изолация

Вътрешните врати рядко са изолирани. Външните врати могат да бъдат изградени с изолация, за да се подпомогне контролирането на енергийните разходи. Например, сърцевината от пяна в стоманените врати служи като изолация срещу летните жеги и зимата.

Външен вид

И едните и другите врати, често имат повдигнати панели, реални или симулирани, като декорации за лице. Външните врати понякога са конструирани с декоративни панели само от едната страна, докато вътрешните врати най-често са едни и същи от двете страни. Външните врати обикновено използват големи панели от матирано стъкло като декоративни елементи, а стъклото не е често срещано при интериорните врати, с изключение на френските врати.

Вашият коментар