Mетална входна врата на сграда обрасла в зеленина и цветя

Kаква е разликата в конструкцията на входните и интериорни врати?

Входните врати, както и интериорните не са един и същ продукт, продавани под различни етикети. Конструкцията на всяка от тях е различна, като предназначените за навън врати имат специална обработка, поради условията им на експлоатация. Интериорните врати са конструирани така, че да са по-леки и по-евтини, защото не подлежат на същите неблагоприятни влияния като външните врати.

Разлика в материала

Интериорните врати по-скоро се произвеждат от един материал, като дърво или плочи от дървесни влакна, докато входните врати често се състоят от няколко материала – дърво с подсилена метална рамка. При външните врати се използва изцяло стомана или метал, докато интериорните врати рядко са направени от метал.

Разлики в дебелината на крилата

Входните врати определено се отличават с това, че са дебели и тежки, за да са устойчиви на студ и топлина, както и чрез тях да се осигури безопасност и дълготрайно използване. Ето, защо те обикновено са конструирани така, че да са значително по-дебели и по-масивни от интериорните врати.

Разлики в сърцевината, изпълваща крилата

Висококачествените интериорни врати имат солидна сърцевина, докато по-евтините могат да бъдат кухи или да имат вътрешна структура, подобна на пчелна пита. Интериорните врати от среден клас могат да съдържат продукт от дървесни влакна в сърцевината си, за да имитират по-тежките усещания на една солидна врата, спираща звука от другите стаи. Външните врати са доста стабилни, но все пак има и изключения на някои метални врати, които са по-нисък клас и нямат изолация в крилата си.

бяла интериорна врата

Фактора изолация е важен

Интериорните врати рядко са изолирани. Външните врати могат да бъдат изградени с изолация, за да се подпомогне контролирането на енергийните разходи. Например, сърцевината от минерална вата в стоманените врати, служи като изолация срещу летните жеги и зимата.

Външеният вид е показател

Можем да кажем, че и при двата вида врати, е възможно да се поръчат модели с красиви фрезовани шарки. Външните врати, понякога, са конструирани с декоративни панели само от едната страна, докато вътрешните врати най-често са едни и същи от двете страни. Стъклото е елемент, срещащ се и при външните врати, но по-често бива използвано при вратите за вътрешна употреба. Залага се на големи матирани стъкла или на отделни декоративни елементи, които са също достатъчни, за да влезе повече светлина в стаите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *