врата

Как да изберем цвят и визия на новата ни врата?

И сега крайната дилема на дизайна: кой цвят трябва да изберете за вашата вътрешна врата? Първо трябва да определите „ролята“ на вашата врата: искате ли тя да изчезне във вашия интериор или да се открои като фокусна точка в стаята? Искате ли тя да стане продължение на стената ви или по-скоро да контрастира с нея? Какъв е цялостният ви поглед? Въпреки че интериорните врати обикновено са боядисани в бяло, нищо не спира да избирате друг цвят. Бъдете смели! Играйте с цветовата си палитра, за да превърнете вашата врата в елемент на дизайн. Например, ако стаята ви е боядисана изцяло в бяло, защо не го оживите с жълта или синя врата? За по-графичен ефект, боядисайте само част от вашата врата или нанесете различни цветове. И не забравяйте корнизите или дори стените около вратата: те също могат да бъдат оцветени по различен начин, за да създават различни ефекти. Ако обаче искате да „скриете” вратата си, нарисувайте го със същия цвят като стената. Вашата стена носи два цвята, един на дъното и един на върха? Просто възпроизведете същия дисплей на вратата си.


И накрая, не забравяйте, че всяка врата съдържа всъщност две “платна”, които да обслужват по-добре вашите творчески нужди. Не се колебайте да персонализирате двете страни според вдъхновението и нуждите си.

Външни врати

Основната функция на всяка екстериорна боя е да покрива повърхността и да я предпазва от лошо време. Въпреки това, както при интериорния дизайн, изборът на цвят на външната ви врата е изключително важен, ако не и по-решаващ, предвид неговата уникална роля. Като основна входна точка, вашата външна входна врата наистина определя общия тон на предната ви фасада. Като такъв, той представлява идеалната възможност да персонализирате дома си и да го отделите от съседите си. Изберете уникален вид като изберете привлекателен ярък цвят или вдъхнете нов живот в стария си дом с модерен цвят. Независимо от избрания стил обаче, винаги вземайте под внимание цвета на прозорците, облицовките, улуците, покривът и външната облицовка за естетически приятен и успешен цялостен вид.

И накрая, видът на необходимата външна боя зависи от материала на вашата врата (стомана, дърво, фибростъкло). Например, стоманените врати обикновено са покрити с уретан – акрилна боя. За абсолютно перфектно покритие е от съществено значение, той да се използва от специалистите по вратите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *