Входна врата с лампа

Входни врати

Входните врати трябва да са достатъчно здрави, за да издържат на вятър, дъжд, слънцето и потенциални нарушители, но достатъчно красиви, за да направят добро първо впечатление. За съжаление, посрещането на тези нужди е голяма задача за много предни врати. Преди време те са били правени от дърво или дървен фурнир, като и двата изкривяват и разслояват след години на излагане на елементите. Повечето входни врати не са вечни – повърхността на някои по-стари стоманени врати може да се отлепи.

Има нови дървени врати, които издържат повече от по-старите произведени врати, както и метални и фибростъкло, които приличат на дърво, но осигуряват по-голяма сигурност и също така струват по-малко.

Откриване на щети

Понякога подмяната на врата означава просто смяна на една врата, наречена плоча или празна за друга. Случва се понякога да се изтръгва и да се замени старата рамка на вратата, която включва стълбовете на вратата и прага – особено ако тези дървени елементи са започнали да гният.

Дори и старата рамка на вратата да е наред, стената е прикована, за да може да се поклони и да се успокои. Така се затруднява отварянето и затварянето на вратата. За да направите нова дървена врата подходяща за външна рамка, ще трябва да разположите отгоре и отдолу или дори да подрежете един от тези ръбове, така че вратата да виси правилно. Това е само опция с дървена врата; Вратите от метал и фибростъкло не могат да бъдат изрязани.

Повечето от новите врати са префунг, което означава, че вратата виси на пантите в новата рамка (тези системи включват и някаква форма на метеорологично покритие). Повечето производители предлагат десетки стилове на врати и ще намерите широк избор при дърводелците, домовете и търговците на врати.

Може би най-важното решение е от какво е направена вашата врата. Повечето комбинират няколко материала; например, много стъклени и стоманени врати имат дървени рамки. Но материалът на повърхността влияе най-много на външния вид, трайността, сигурността и цената.

Дървените врати са едни от най-срещаните. Гъвкавостта и красотата са силен костюм. Ще намерите и боядисани врати в няколко сорта иглолистна дървесина, като бор и западен бучи Ниш.

Когато пазарувате за готови дървени врати, потърсете трайни петна и прозрачни покрития, като полиуретан. Силно блестящите блясъци предлагат най-добрата защита за боядисаните врати. Който и да завършите, поставете го върху горния и долния ръб. Това предпазва дървената врата от абсорбиране на влага и подуване.

Вашият коментар