Отворена врата с розов цвят на син преливащ фон

Пълнеж и изолация при входните врати

​Въпроси свързани с вратите

Смяната на вратата предизвиква постоянно един важен въпрос – С каква изолация е вратата?“. Разбира се, на ред с външния вид, изолацията е едно от необходимите неща, които биха интересували клиента, особено ако живее при по-студен климат. И така:

  •  Какви изолационни характеристики има вратата?
  • Ще бъде ли шумо и топло изолираща?
  • Крилото ще бъде ли тежко?
  • Колко издръжлива ще е вратата с времето?

Това са чести запитвания, вълнуващи клиентите по време на избора им на врати, които са оправдани. Необходимо е да се уточни, към входни или интериорни врати са насочени тези гореспоменатите въпроси. При врати те за вътрешно ползване, изолационните качества не са от първостепенно значение, но при външните врати се оказва, че е точно обратното.

​Основни изолационни материали за входни врати

Различните изолационни материали имат и плюсове и минуси, които е добре да се отчетат в името на това клиентът да бъде доволен. При входните врати най-често използваният пълнеж са минерална вата и полистирен.

​Минерална вата

Подредени едно върху друго парчета минерална вата

Това е топло и звукоизолиращ материал, който се среща в два варианта – каменна и стъклена. И в двата случая тя се изработва от естествен материал, това до голяма степен е гаранция за дългосрочна устойчивост. Тя е чудесен шумо и топло изолатор, а като допълнителен плюс е и пожароустойчива. Тя е пропусклива т.е. „диша“ и поради това си качество е широко използвана и в строителството.

Полистирен

Парче полистирен

Полистирена от друга страна е също изключително използван материал. Има два вида – експандиран и екструдиран. Изолационните му показатели са с по-ниски стойности, запалим е и при намокряне губи своите свойства, но пък е значително по-лек, което не позволява свличане и не утежнява допълнително крилото.

Разбира се, може да откриете и външни врати, чиито крила са запълнени с „пчелна пита“, но това е далеч по-подходящ пълнеж за интериорна врата.
Накрая последната дума е Ваша! Нашата работа е да Ви предоставим нужната информация, за да се подготвите преди покупката на входната си врата, така че да сте напълно удовлетворени от резултата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.