Отворена врата с розов цвят на син преливащ фон

Пълнеж и изолация при входните врати

​Въпроси свързани с вратите

Смяната на вратата предизвиква постоянно един важен въпрос – С каква изолация е вратата?“. Разбира се, на ред с външния вид, изолацията е едно от необходимите неща, които биха интересували клиента, особено ако живее при по-студен климат. И така:

  •  Какви изолационни характеристики има вратата?
  • Ще бъде ли шумо и топло изолираща?
  • Крилото ще бъде ли тежко?
  • Колко издръжлива ще е вратата с времето?

Това са чести запитвания, вълнуващи клиентите по време на избора им на врати, които са оправдани. Необходимо е да се уточни, към входни или интериорни врати са насочени тези гореспоменатите въпроси. При врати те за вътрешно ползване, изолационните качества не са от първостепенно значение, но при външните врати се оказва, че е точно обратното.

​Основни изолационни материали за входни врати

Различните изолационни материали имат и плюсове и минуси, които е добре да се отчетат в името на това клиентът да бъде доволен. При входните врати най-често използваният пълнеж са минерална вата и полистирен.

​Минерална вата

Подредени едно върху друго парчета минерална вата

Това е топло и звукоизолиращ материал, който се среща в два варианта – каменна и стъклена. И в двата случая тя се изработва от естествен материал, това до голяма степен е гаранция за дългосрочна устойчивост. Тя е чудесен шумо и топло изолатор, а като допълнителен плюс е и пожароустойчива. Тя е пропусклива т.е. „диша“ и поради това си качество е широко използвана и в строителството.

Полистирен

Парче полистирен

Полистирена от друга страна е също изключително използван материал. Има два вида – експандиран и екструдиран. Изолационните му показатели са с по-ниски стойности, запалим е и при намокряне губи своите свойства, но пък е значително по-лек, което не позволява свличане и не утежнява допълнително крилото.

Разбира се, може да откриете и външни врати, чиито крила са запълнени с „пчелна пита“, но това е далеч по-подходящ пълнеж за интериорна врата.
Накрая последната дума е Ваша! Нашата работа е да Ви предоставим нужната информация, за да се подготвите преди покупката на входната си врата, така че да сте напълно удовлетворени от резултата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *