Коридор с паркет и четири черни врати, които имат стъкла

Покрития при интериорните врати

Предстоящото избиране на интериорни врати при потребителите, е винаги свързано със въпроси. Един от тях е се отнася до вида на покритието им. То е важно не само, защото прави вратите по-красиви, а защото това има пряко отношение към качеството и продължителността на живота им. Покритието е това, което съхранява и подобрява издържливостта на вратата.

В следващите редове, ще разгледаме покритията на най-популярните вътрешни врати, предлагани у нас. Информацията ще Ви даде по-голяма увереност при покупката и спокойствие при последващата експлоатация.

Серия Стандарт

При тези интериорни врати, покритието е всъщност PVC фолио, което е поставено по специална технология, чрез топло машинно пренасяне. То е сравнително устойчиво на надраскване, а това че е гладко го прави предпочитано, понеже е много лесно за почистване.

Серия Гама

Те са отличават с покритие от 3D полипропиленов ламинат. Полипропилена има високо ниво на термопластичност, притежава висока твърдост и здравина, което го нарежда сред предпочитанията на хора, които имат в дома си домашни любимци и малки деца. Доста издръжлив и устойчив на износване от гледна точка на времето. Значително по-устойчив на химични вещества и препарати, като това не бива да Ви кара да го почиствате с белина, например. Покритието е грапаво на допир, заради лекия релеф, но не мислете това за недостатък, а напротив, то прави вратите още по-красиви.

Серия Силлукс

Тук покритието представлява LVC-луксозен винилов филм. На практика това е смола, която се използва широко като покритие на мебели от естествена дървесина, тъй като е устойчива на надраскване и има добра влаго устойчивост .

Серия Ефапел

Покритието при интериорните врати от тази линия са еко фурнир. Той имитира естествения фурнир, като запазва неговите качества. Изработва се изцяло от ЕКО материали, както се досещате от името му. Наподобява успешно естествената дървесна нишка и не на последно място се почиства изключително лесно.

Серия Градде

При вътрешнте врати от тази серия има два варианта на покритие:

  • клас А /при светлата гама/;
  • клас А++ /при тъмната гама/;

Първото от тях е изработено от декоративен слой от целулоза и дървесни частици, импрегнирани с меламинови смоли и лакове. Второто е изработено по специалната технология Хартфайни, представляваща покритие от няколко пласта вертикално разположени слоеве дървесни частици, които са обработени със защитен лак, синтетични и маламинови смоли. Тук освен, че са устойчиви на надраскване, вратите са и водоустойчиви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *