Врати

Основните проблеми при монтаж и как бихте могли да ги разрешите

Клатещи се дръжки

При клатещи дръжки на интериорните врати Граде, трябва да центровате квадрата равномерно и да притегнете винтовете точно на ръбчето, в двата края на квадрата. При проблемни незастопорени дръжки на входна турска врата – дължината там е 13 см., необходима е корекция на квадрата до 12,5 см.

Дръжка на врата

Обков

Нужно и задължително правило по време на монтаж е, всички елементи от обкова да се омаслят и смажат. Това действие не бива да Ви отегчава. Постарайте се веднъж поне в месеца, да го правите, защото така удължавате периода на безпроблемната работа на вратата.

Насрещници на интериорна врата

Най-честия проблем на насрещниците на тези врати е, че не са достатъчно добре центровани и натегнати. За да се избегне този проблем трябва да се бележи езика на бравата с кит или паста. Поставя се хартиено тиксо върху касата, крилото се затваря с прибран език на бравата. След като крилото е затворено, езика на бравата отбелязва върху хартиеното тиксо, къде точно трябва да се позиционира насрещника.

Непрецизно прецепен перваз

За да се разполови перваз в права линия и да не остане назъбен след процедурата, трябва преди нея първо да се измери най-тясното разстояние между стената и канала на касата, циркулярът се настройва на нужния размер. Най-добре е прецепването да се осъществява от двама човека. Единият трябва да държи много стабилно циркулярът, а другия трябва да е съсредоточен и не трябва да бърза, движейки циркулярът да върви по права линия.

Поставяне на уширение на интериорна врата

Неприятен проблем при поставяне на уширение, е прекаленото количество лепило, което се използва, за да се осъществи сглобката му. За да избегнете този проблем трябва едната част на уширението да се покрие с много тънък слой лепило. След това се долепя много внимателно до другия елемент на уширението, като сглобката трябва да е на 90 градуса и между тях да се образува само една равнина/повърхност. Ако сглобката не изглежда стабилизирана, може да се сложи минималко количество лепило от външната страна на уширението. По този начин вероятността то да бъде изцапано с лепило, се свежда до минимум.

Виждате сами, че има тънкости при монтажа на врати, било интериорни или пък входни. Ще си спестите малко нерви, ако поверите тази услуга на хора, които знаят какво правят. Ако сте уверени в действията си, давайте смело, но както се казва: „Бързайте бавно!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *