Отворена врата на спалня

Интериорни врати – водещи тенденции и правила при избор

Основни типове конструкции на вратите и начините им за монтаж

Естествено има много голямо многообразие от модели за вътрешни врати за дома. Но в днешно време е прието да ги разделяме на два типа подобни конструкции:

  • Плъзгащи се
  • Люлеещи се
  • </ul

По-голямата част от плъзгащите се врати се славят с това, че могат да бъдат единични или съответно двойни. Често отворът в съвременните домове предполага поставяне на единични конструкции. Въпреки, че са в изобилие необикновените модели, тези варианти отдавна вече се смятат за класика и са се доказали с положителна страна.

Предимства

Сред преимуществата на тези интериорни врати можем да разграничим няколко аспекта като описаните по-долу:

   • Достъпна цена, която не влияе на качеството на самия продукт. Дори даже по-скъпи врати от този вид са много по-изгодни.
   • Лесното им поставяне.
   • Универсални изделия, които позволяват едни и същи модели изгодно да се вписват в различни стилове и цветови решения в интериора. Да го допълват и да стоят също така красиво.
   • Простота и традиционност – качества, които ще са по стила на този, който не обича експерименти в дизайна на помещенията си.
   • Вратите, които се плъзгат спестяват място от по-малките помещения, стоят стилно, а и изолират много добре. С тяхна помощ се разделят помещения и когато искате да се усамотите просто плъзгате своето бижу.
интериорна бяла врата

Монтаж на плъзгаща врата

Монтираме плъзгаща врата, когато не е възможно да се постави нормална врата или желаем да спестим място. Движението на тази врата се осъщестява по направляваща релса. Първо се монтира касата, разбира се, ако желаете такава. Друг вариант е да оставите зида измазан и боядисан. След това се поставя плъзгащия механизъм, който може да остане открит или да бъде скрит с первази. Най-накрая се монтира вече подготвеното крило за плъзгане. Остава само да се насладите на новата си придобивка.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *