Сграда с външен коридор и овални тавани и врата в края

КАКВО ДА ПРАВИМ СЪС СТАРИТЕ ВРАТИ?

Всички имат купища стари неща. Те просто лежат наоколо – в мазето, някъде в задния двор или просто са забравени в къщата Ви. Тъй като не ги използвате, тези неща са хем непотребни, хем заемат от пространството. Има напрегнати моменти в живота на всички, но когато не сте заети и нямате неотложни задачи, които належащо да изпълните, можете да стартирате разчистване или реставрация на полезните предмети и мебели в дома си.

Тези идеи са добре дошли за захабените Ви и лющещи се врати и ще бъдат добро допълнение за Вашия интериор или външен дизайн. Погледнете през тези прости идеи и се научете, как по творчески начин да промените и да дадете на старите врати нова роля, започвайки от създаването на облегалка за легло до прекрасна лавица за книги и други декоративни аксесоари.

В тази статия всички, които имат желание ще открият, възможности, които могат да им дадат старт за претворяване на жилищата им. Използвайки само врати и нищо друго, ще се учудите и ще ги преоткриете в нова светлина. Предизвикателството е налице, затова го прегърнете още днес!

Основа за огледало

Много стари врати са с вградени панели, са идеални за вграждане на огледало. Можете да си купите евтино огледало, в цял ръст, от местния магазин за домашни неща. Оформете огледалото до подходящ размер, като използвате инструмент за рязане на стъкло. Отстранете излишните парчета. Уверете се, че зоната на вратата, в която поставяте огледалото, е била шлифована и подготвена предварително!

Врата

Маса от врата

От дървените врати се правят страхотни плотове, защото те вече са нарязани на удобен размер. Просто намерете врата, която харесвате. Премахнете неравностите с шкурка и я боядисайте. Можете да ѝ предадете и стар вид със специални лакове за такива повърхности. След това, прикрепете крака към основата, която отговаря на Вашия стил. Ако вратата е с повдигнати или вдлъбнати панели, помислете, дали да не я покриете със отрязано стъкло по точен размер, за да осигурите гладка повърхност. Така, поставените върху нея храни и напитки ще стоят стабилно, а Вие ще имате една прекрасна нова маса!

Висяща маса

За да създадете забележителна външна маса, окачете вратата на гредите на верандата или я спуснете като люлка от дървото, в градината си. Това създава романтика и една класика, специфична за семействата, обичащи да се събират около масата си навън. Също така, тя дава възможност за повече място за сядане около нея, тъй като препятствията от краката на масата липсват. За окачването, прекарайте дебело въже над опорната точка на гредата или през здравия клон на дървото, пробийте дупки във вратата, промушете въжето и завържете стабилни възли. Преценете височината, така че да е удобна за ползване.

Врата – библиотека

Много врати са с размерите на библиотеки, което ги прави отлични за тази цел! Можете да инсталирате рафтове отпред на вратата и ето, ще получите бързо и лесно решение за съхранение на всичките си книги! Не забравяйте да закрепите правилно вратата към стената или да монтирате дървени крака под долния рафт! Стабилността е много важна, за понасяне и баланс на тежестта. Или можете да добавите горни, долни и странични панели за оформяне на пълноценна библиотека. Поставете метална лампа в горната част, за декоративна и функционална употреба.

Врата – пейка

Можете умело да направите пейка от типа люлка за градината си. За постигането на целта, са Ви нужни две крила – едното да изпълнява ролята на облегалка, а другото за седалка. Разбира се, помислете предварително за конструкцията, на която ще бъде инсталирана пейката. Преди това боядисайте и лакирайте платната. Съединете ги в удобен наклон за облягане. Отново, подобно на въжената маса, може да прокарате здрави въжета, между основната част и плоскостите. Накрая сложете красиви възглавнички и може да си пиете сутрешното кафе на чист въздух!

Врата

Врата захваната на таван

Хванете старата врата от тавана си (със сигурност ще я закрепите правилно), след това завийте няколко дълги куки и ще се сдобиете бързо с поставка. Можете да я превърнете в бюро или рафт за поставяне на различни домакински уреди. Плътните врати осигуряват широка площ за използване, но можете да използвате и врати с прозорци чрез закрепване на куките в рамката. Ако облепите стъклата с фолио, наподобяващо витражи, ще имате много оригинална, поставка или маса. Всичко е въпрос на въображение и сръчност!

Врата – закачалка

Много хора слагат куки на гърбовете на вратите, за да висят там палта, колани, шапки и други аксесоари. Но кой казва, че вратата трябва да е непременно захваната към рамката си? Непотребната и стара врата, можете спокойна да свалите от касата, превръщайки я в практична закачалка. Покрийте старата врата с декоративни висящи решетки или дълги куки за закачалки за дрехи, или използвайте по-малки кукички за закачане на други аксесоари. Разбира се, може да я превърнете и в закачалка за цветни саксии на терасата или в градината си. Преди това, я запечатайте с лак, за да възпрепятствате поемането на влага, което би довело до гниене и бърза амортизация.

Врата облегалка за легло

Карл Юнг е казал: „Сънят е малката скрита врата, в най-дълбоката и най-интимна Светая Светих на душата.“, така че изглежда подходящо да поставите врата над леглото си. За да бъдат нещата по-прости, можете просто да я ползвате, за да се облягате. За целта е нужно да я тапицирате с подходящ плат или кожа, според дизайна на спалнята си. Другият по-лесен начин е да закрепите готови възглавнички за повърхността ѝ.

Всички идеи са дадени с цел да Ви провокират. Всяка една от тях може да се развие в посока, която Вие изберете. Погрижете се за дома си, без да влагате големи финансови средства и вдъхнете нов живот на вратите, които до вчера щяхте да изхвърлите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *