КАКВО ДА ПРАВИМ СЪС СТАРИТЕ ВРАТИ?

Всички ние имаме много стари неща. Те просто лежат наоколо – в мазето ни, някъде в задния двор или просто са забравени в къщата Ви. Тъй като не ги използвате, тези неща не правят нищо, освен да заемат място.

Има лениви моменти в живота на всички нас, но когато не сме заети и нямаме по-важни неща, с които да се справим, можем да притежавате стартови проекти, за да използвате тези неща в полезни цели. Тези идеи са за повторното използване на всички врати във вашия интериор или външен дизайн. Погледнете през тези прости идеи и се научете как по творчески начин да промените, да превърнете старите врати в стари врати, варирайки от създаването на легло до това как да се изгради лавица със стара врата.

В тази статия има доста широка гама, но се надяваме, че ще изскочи и ще предизвика идея за вас и вашия дом!

Използвайки само врати и нищо друго, вие получавате тонове творчество. Започнете от утре и направете невероятни проекти! Много стари врати са с вградени панели, идеални за вграждане на огледало. Можете да си купите евтино огледало в цял ръст в местния център за подобряване на дома. Нарежете огледалото на размер, като го заредите с инструмент за рязане на стъкло. Отстранете излишните парчета. Уверете се, че зоната на вратата, в която поставяте огледалото, е била шлифована или обелена.

Врата

Маса на вратата

Дървените врати правят страхотни плотове, тъй като вече са нарязани на удобен размер. Просто намериш врата, която харесваш, боядисваш – или я скъсаш или натриеш леко, за да му придаде стар вид – след това прикрепете краката или основата, която отговаря на вашия стил. За супер лесна маса поставете всяка врата на два рисувани козилки. Ако вратата е с вдигнати или вдлъбнати панели, помислете дали да не я покриете с лист от стъкло с разфасовки по размер, за да осигурите гладка повърхност за напитки или други предмети, които могат да се разклащат.

Висяща маса

За да създадете забележителна външна маса, окачете вратата от гредите на верандата или силен клон на дърво. Това създава драматична фокусна точка за стая на открито. Също така, той дава възможност за повече възможности за сядане, тъй като няма никакви крака или опори за нападателя. За окачване, покрийте силен канап над гредата или клона, пробийте дупки във вратата, навийте канапа и завържете големите възли. Очите, закрепени с болт под масата, работят добре с висяща верига.

Врата – библиотека

Много врати са с размерите на библиотеките, което ги прави идеални за тази цел! Можете да инсталирате рафтове отпред на врата за бързо и лесно решение за съхранение. (Не забравяйте да закрепите правилно вратата към стената или да монтирате дървени крака под долния рафт.) Или можете да добавите горни, долни и странични панели за оформяне на пълноценна библиотека. Поставете метална лампа на върха за някаква допълнителна форма и функция.

Врата – екран

Когато са затворени, вратите крият вътрешността на помещението отвън. Използването на врати като екрани запазва оригиналната им употреба непокътнати, като добавя творческо завъртане. За да изпълните този проект, комбинирайте три или четири врати, които са приблизително еднакви по размер, макар и не непременно от същия стил. Различните цветове на врати или бои ще направят екрана по-интересен. Използвайте декоративни панти, за да създадете изключително привлекателен екран.

Врата

Врата захваната на таван

Хванете старата врата от тавана си (със сигурност ще я закрепите правилно), след това завийте няколко дълги куки и ще се сдобиете с незабавна поставка. Твърдите врати осигуряват най-висящото пространство, но можете да използвате и врати с прозорци чрез закрепване на куките в рамката. Опитайте се да замените мрежата на врата с тежък хардуер с кърпа или тел за пилета и да използвате мястото за съхраняване на по-малки тенджери и по-леки прибори. Възползвайте се от тази сила, като превърнете две стари врати в пейка. Използвайте един за седалката и друг за гърба, като ги залепвате и завивате заедно под ъгъл от 90 градуса; прикрепете краката по ваш избор. Или използвайте две по-малки секции на вратите или панели като крайни части, за да държите цялата структура заедно. Едно от най-лесните и най-скъпите неща, които можете да направите със старата врата, е да я покриете с боя за дъски за незабавен център за съобщения в дома. Ако намерите врата, която има няколко панела, опитайте да използвате всеки панел за различна цел. Боядисвайте една секция с боя за дъски, прикрепете коркова табла към друга част и прикрепете парче ламарина в още един за магнитен квадрат на мемо.

Врата – закачалка

Много хора вече прикрепват куки към гърбовете на вратите, за да висят палта, колани, шапки и други аксесоари. Но кой казва, че вратата трябва да бъде прикрепена към рамката на вратата? Покрийте старата врата с декоративни висящи решетки за кърпи в банята, използвайте дълги куки за закачалка за палто на входа, или използвайте по-малки кукички за чай (може би на по-малка врата), за да окачите бижутата.

Карл Юнг веднъж каза: „Сънят е малката скрита врата в най-дълбоката и най-интимна светих на душата“, така че изглежда подходящо да поставите врата над леглото си. За да бъдат нещата по-прости, можете просто да се облягате на две или три врати един до друг зад леглото. За по-официален поглед, помислете за монтирането на архитектурно интересна врата по дължината на стената. Открийте и се възхищавайте на красивата и новаторска архитектура на дома, от великите викторианци до старите каюти и всички стилове между тях. Разгледайте най-новите снимки и вдъхновение!

Вашият коментар