Избор на правилна интериорна врата

Как да изберем правилната интериорна врата?

За да получите удовлетворение и доволство от естетическия вид на вратата години напред, трябва да обърнете особено внимание на следните характеристики:

Избор на материал

Доста от потребителите се спират на популярните интериорни врати от дърво, но има и такива, които предпочитат по-екстравагантните врати изработени от стъкло. Други пък наблягат на алуминиевите заради простата причина, че са по-евтини и по-лесни за поддръжка. Стъклените врати са издръжливи на влага, именно и затова се предпочитат масово за модерни врати в сауни, парни бани и басейни. В дома тези врати се монтират главно на баня, но днес на пазара има разнообразие от модели, които с модерния си дизайн са подходящи и за монтаж и на други помещения. Вратите от дърво се вписват много по-добре с интериора на повечето жилищни помещения. Днес на пазара може да откриете врати изработени от различни материали от ПДЧ до HDF. Разнообразие от модели, богата гама от цветове и изобилие от обкови и различни аксесоари. Изборът тук остава на Вас.

Конструкция

Каква да бъде тя е решение, което трябва да вземете Вие. Дали тя да бъде класическа врата с панти или плъзгаща, а защо не и сгъваща се. Класическите врати са най-разпространени, при тях конструкцията е по-опростена, не са толкова скъпи, но пък са доста качествени. Ако искате да спестите място или не разполагате с такова, сгъваемите и плъзгащите врати ще придадат оригиналност на помещението. Този тип врати са по-скъпи заради допълнителните аксесоари, като водачите, дръжки, вериги и т.н. Монтажът за тези врати също е доста по-сложен и изисква внимание и компетентност.

Производствена технология

Предлагат се фурнировани, ламинирани или врати от масивно дърво. Фурнированите врати са изработени от дървен масив. Търсени са от потребителите заради издръжливостта и лесната поддръжка. Ламинираните врати са със същата конструкция, но тяхното покритие е от траен изкуствен ламинат, което придава на изделието същата издръжливост на влага и предпазва от надраскване. Масивът от дърво е скъп материал, който ще Ви помогне да създадете една уютна и топла атмосфера в дома Ви. Дървото е материал, който се съчетава, както с класически съвременен интериор така и с един античен стил.

Вашият коментар