Избор на правилна интериорна врата

Как да изберем правилната интериорна врата?

За да получите пълно удовлетворение по отношение на естетичния вид и употреба на вратата години напред, трябва да обърнете особено внимание на следните характеристики:

​Избор на материал

Доста от потребителите се спират на популярните интериорни врати от дърво, но има и такива, които предпочитат по-екстравагантните врати изработени от стъкло. Има клиенти, които наблягат на алуминиевите варианти, заради основателната причина, че са по-евтини и по-лесни за поддръжка. Стъклените врати са издръжливи на влага, именно и затова се предпочитат масово за модерни врати в сауни, парни бани и басейни. В жилищата, вратите имащи стъклени цели крила, се инсталират главно на баня, но днес се предлагат разнообразие от модели, които се отличават с модерния си вид и са много красиви, дори поставени в други помещения. Вратите от дърво се вписват много по-добре с интериора на повечето жилищни помещения. Днес на пазара може да откриете врати изработени от различни материали от ПДЧ до HDF. Разнообразие от модели, богата гама от цветове и изобилие от обкови и различни аксесоари. Изборът тук остава на Вас!

​Конструкция

Каква да бъде тя е решение, което трябва да вземете Вие. Дали, тя да бъде класическа врата с панти или плъзгаща, а защо не и сгъваща се. Класическите врати са най-разпространени, при тях конструкцията е по-опростена, не са толкова скъпи, но привличат с качеството си. Ако искате да спестите място или не разполагате с такова, сгъваемите и плъзгащите врати ще придадат оригиналност на помещението. Този тип врати са по-скъпи, заради допълнителните аксесоари, като водачите, дръжки, вериги и т.н. Монтажът на тези врати е малко по-сложен е нужен опит, внимание и компетентност.

​Производствена технология

Предлагат се фурнировани, ламинирани или врати от масивно дърво. Фурнированите врати са изработени от дървен масив. Търсени са от потребителите, заради издръжливостта и лесната поддръжка. Ламинираните врати са със същата конструкция, но тяхното покритие е от траен изкуствен ламинат, което придава на изделието същата издръжливост на влага и предпазва от надраскване. Масивът от дърво е материал с по-висока цена, който наистина създава една уютна и топла атмосфера в дома Ви. Дървото е материал, който се доближава, както до класически съвременен интериор така и с един по-старинен стил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *