Блиндирана врата за дома

Индустрията на вратите – производствен процес

Изработката на входните врати е един многофазен процес, включващ специалната обработка на метала или MDF панелите, праховото боядисване и заваряването на металната конструкция.

​Специфична изработка на метални блиндирани врати

При тях се използва една от най-съвременните технологии за огъване и манипулиране на металните листове. Процесът гарантира постигането на изключителна здравина, както на самото крило, така и на конструкцията. Самата врата е с подсилени панти (регулируеми), които са заварени. Издържливостта и надеждността на блиндираните врати се постига, заради употребата на висококачествени материали в комбинация с внимателната изработка във фабриката – от прецизното рязане и щанцоване до огъването и оформянето на крайния продукт.

​Покритие осигуряващо устойчивост

За да се предпази вратата от корозия под влиянието на външните условия, крилото е със специално покритие и защитен слой от прахова боя, което му придава допълнителна устойчивост от UV лъчи и температурни разлики. Именно това е от значение за дългия живот на входната врата и е определящо за инвестицията! Блиндираните врати с метални листове са подходящи за къщи, заради тяхната масивна структура.

​Различни варианти – благодарение на MDF облицовка

Когато вратата е с MDF панели тя не е препоръчително да се излага на външни условия, освен ако не е със специално защитно покритие. Такъв клас врати се препоръчват за затворени помещения. Двата MDF панела представляват плоскости от фибри със средна плътност – фина влакнеста дървесина, която е слепена и пресована при значително висока температура. Те са изключително здрави, не се деформират и са устойчиви на влага, което ги прави чудесен избор за входна врата на апартамент.

​Чудесна изолация от звук и студ

Също така, вратата притежава шумо- и топлоизолация. Тя е снабдена със качествено гумено уплътнение, което позволява плътното затваряне на вратата, без луфтове. В самото крило има изолация от минерална вата. Тя значително покачва цената на вратата, но и намалява средствата давани за отопление, защото тя не позволява на топлината да премине през вратата и е изключително добър изолатор. Минералната вата е и паропропусклива, което означава, че при евентуално натрупване на влага в помещението, тя няма да я задържа и да създава предпоставка за мухъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *