Блиндирана врата за дома

Индустрията на вратите – производствен процес

Изработката на входните врати е един многофазен процес: специалната обработка на метала или MDF панелите, праховото боядисване и заваряването на металната конструкция.

Специфична е изработката на метални блиндирани врати. Използва се една от най-съвременните технологии за огъване и манипулиране на металните листове. Чрез този процес се постига изключителна здравина, както на самото крило, така и на конструкцията. Самата врата е с подсилени регулируеми панти, които са заварени. Издържливостта и надежността на металните врати се постига чрез употребата на висококачествени материали в комбинация с внимателната изработка във фабриката – от прецизното рязане и щанцоване, до огъването и оформянето на крайния продукт.

За да се предпази вратата от корозия под влиянието на външните условия, крилото е със специално покритие и защитен слой от прахова боя, което му придава допълнителна устойчивост от UV лъчи  и температурни промени. Това Ви дава  гаранция за дълъг живот на входната врата и знаете в какво инвестирате! Блиндираните врати с метални листове са подходящи за къщи, заради тяхната масивна структура.

Когато вратата е с MDF панели тя не е препоръчително да се излага на външни атмосферни влияния, освен ако не е със специално защитно покритие. Този тип врати се препоръчват за затворени помещения. Двата MDF панела представляват плоскости от фибри със средна плътност – фини дървесни влакна, които са слепени и пресовани при висока температура. Те са изключително здрави, не се деформират и са устойчиви на влага, което ги прави чудесен избор за входна врата на апартамент.

Също така, вратата притежава шумо- и топлоизолация. Тя е със специално гумено уплътнение, което позволява плътното затваряне на вратата, без луфт или просвет. В самото крило има изолация от минерална вата. Тя значително покачва цената на вратата, но и намалява разходите за отопление, тъй като тя не позволява на топлината да премине през вратата и е изключително добър изолатор. Минералната вата е и паропропусклива, което означава, че при евентуално натрупване на влага в помещението, тя няма да я задържа и да създава предпоставка за мухъл.

Вашият коментар