Тъмни интериорни врати

Грижа за интериорната врата

Както всяка мебел или уред във Вашия дом, така и вратите, били те интериорни или входни, се нуждаят от Вашата грижа.
Истината е, че съвременните модели врати изискват минимална поддръжка и правилна експлоатация, за да Ви осигурят дълга и безпроблемна функционалност.

Своевременно почистване и превантивно смазване на движещите се части, с подходящите продукти, гарантират максималната Ви удовлетвореност от покупката.

 

Нека обърнем повече внимание на интериорните врати.

 

Почистване и грижа за вратите

 

Поддръжка на обкова

За да бъде напълно функционална вратата се нуждае от редовна поддръжка на обкова, което я предпазва от излишен натиск върху движещите й части, както и превенция от тяхното износване. Веднъж месечно би било достатъчно да бъдат смазани с подходящ продукт всички механични части – брави, патрони и панти. Също така бихте могли превантивно да притягате болтовете на обкова.

Поддръжката на стъклата

Поддръжката на стъклата и покритието на вратите, не изисква нищо специално, можете съвсем спокойно да почиствате периодично вратите си с препарат за мебели, впръскан върху мека кърпа, която да не позволява надраскване.

Входните врати също не изискват специална поддръжка, своевременното смазване и почистване важи както при интериорните. Почистването отново се извършва посредством мека кърпа и препарат впръскан върху нея.

Смазване

 

Смазване и поддръжка на вратите

 

От изключителна важност е да почиствате праховите частици, ако има такива, преди да смазвате своите механични части, тъй като при смесване на смазващите продукти с прах, се образува гъста консистенция, затрудняваща функционирането на вратите.

Почистване

Налага се да бъдете изключително внимателни при почистването на подовете във Вашия дом, тъй като обикновено това се случва с обилно количество вода, което от своя страна би могло да наруши структурата и целостта на Вашите врати. Осигурете си правилни и безопасни методи за почистване, за да не си създадете след себе си, по-сериозни ангажименти.

  • Не използвайте агресивни, избелващи препарати, разтворени в големи количества вода, напоени върху кърпи!
  • Не използвайте материали и остри предмети, които биха могли да нарушат покритието на интериорните Ви вратите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *