Входна врата на семейна къща

Специфики при избор на входна врата

Необходимо е входните врати да притежават голяма здравина и устойчивост, за да издържат на разнообразните атмосферни условия. Също така и да ни предпазват от нарушители. Също така трябва да притежават и известна красота, за да правят добро първо впечатление. За съжаление, покриването на всички тези критерии е трудна задача. Голяма част от старите врати са направени от дърво или дървен фурнир, като и двата материала могат да се изкривят и да се разслоят след дълго подлагане на атмосферни въздействия. Вратите изработени от метал също не са вечни – повърхността на някои по-стари стоманени врати може да се отлепи.

Няма значение дали Ви е омръзнало от входната Ви врата или просто искате да поставите солидна нова врата. Има нови дървени врати, които издържат на външните влияния по-добре от по-старите модели, както и метални със специална поставена UV защита, които приличат на дърво, но внасят по-висока сигурност и често са по-евтини. Следващият вариант е да поставите прахово боядисана врата с допълнителна UV защита.

Изолацията на вратата е също доста важна.

Изолациите са няколко вида:

  • Пчелна пита;
  • Минерална вата.

И двата типа са доста добро решение на топло и шумоизолация.

Понякога подмяната на врата означава просто смяната на старата врата с нова. Но в някои случаи ще трябва да изкъртите отвора, за да увеличите размера му или да се наложи да го смалите, което включва и прага – особено ако дървените елементи са обхванати от процес на гниене.

Дори и старата каса на вратата да е наред, тя трябва да се премахне, за да може новата Ви врата да се захване стабилно към Вашата стена. Касите могат да бъдат най-различни от 10 см до 50 см, а също и:

  • Фиксирани;
  • Регулируеми.

Ако подменяте старата си врата и искате да смените посоката на отваряне, първо трябва да определите дали се нуждаете от лява или дясна врата. Застанете пред вратата и ако пантите Ви са отдясно, имате дясна врата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *