Отворена бяла врата с бели первзи

Да се доверите ли на фирма или да монтирате сами вратите си?

Доста често този въпрос излиза на преден план, когато на човек му се налага за постави нови врати или просто да подмени старите такива. Естествено, доста често, ще се намерят „приятели”, които ще се опитат да му дадат съвет, но в крайна сметка той ще е потърпевш от всичко това. В тази статия ще Ви покажем част от предимствата на това да се доверите на оторизирана фирма за монтаж на врати, пред това майсторът от съседния апартамент, например, да се ангажира с това.

Предимства при монтаж от фирма

  •  Когато се занимавате точно с монтиране на врати се сблъсквате ежедневно с най-различни ситуации, както и с новостите при изработката на вратите, ще сте много по-комплексен в знанията си и ще можете да ги приложите при монтирането им. Както при всички други сфери от заобикалящият ни свят, така и при строителството и при монтирането на врати, с годините стандартите са се променили. Ако някой познат майстор, с много години стаж (но не и в монтирането на врати), се заеме с тази работа, може да не е наясно с новите технологии. Много често такива майстори не знаят за съществуването на каси, които обхващат целият зид и съветват клиентите си да поставят първо вратите, но по този начин е много по-лесно те да бъдат изцапани, надрани и т.н.
  • Когато приемате дадена фирма да се заеме с монтажа на вратите Ви, вие задължително имате документ, поръчка, касов бон за заплатените от Вас услуги. Също така подписвате договор /условия за монтаж/, в който много точно и ясно е упоменато какви са задълженията поети към Вас и Вие имате право, ако нещо по монтажа на вратите не Ви допадне да предявите рекламация.

Договор

  • Цените на вратите предлагани от производители или дистрибутори с техен монтаж могат да бъдат много по-ниски, от колкото тези, на които майсторът Ви ще ги закупи, а и то този начин се избягват злоупотреби от негова страна.

    Разбира се, не може всеки един майстор да се сложи под общ знаменател, затова просто много добре премислете нещата преди да предприемете тази крачка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *