Модерна визия за входната врата

Видове входни врати

Входните врати биват различавани по много показатели – материал, начин на отваряне и място на монтаж. В статията, с която следва да се запознаем подробно, ще разясним какви видове входни врати съществуват, вземайки предвид материала, от който са изработени, кой е по-добре да изберете, какви са плюсовете и минусите им.

Нека бъдем честни, повечето хора искат бързо да намерят своята врата, без да помислят от какво точно се нуждаят. Но ще разсеем митовете – няма идеална входна врата за всички, важно е коя е с най-подходящите опции касаещи Вас. Така определено е нужно да си отговорите на питанката – „Каква врата ми е нужна?“.

Видове врати по материал

Нека се спрем на три основни вида:

  • метал;
  • пластмаса;
  • дърво.

Всеки от тях е подходящ със своите функции. Какви задачи може да изпълнява входна врата: защита от нарушители, изолация от студ и шум, вътрешна и външна декорация.

Входни метални врати

В сегашните години металните врати са най-често срещания тип външни врати за апартаменти и къщи. Това се дължи на факта, че те изпълняват всички функции: топлоизолация, звукоизолация, безопасност, имат естетичен външен вид. В същото време има врати, както от икономичен, така и от по-висок клас, за всеки вкус и бюджет. Можете да изберете метална врата с разнообразен дизайн – от класическа имитация на естествено дърво до минимализъм и Hi-Tech.

Металът е устойчива и издръжлива сплав, която в комбинация с надеждни брави и висококачествени пълнители, надеждно предпазва дома Ви от взлом. Основната работа на пълнителите е да устоят на студен въздух и нежелан шум. Каучукови или магнитни уплътнения осигуряват херметичност. Това означава, че течения и прах от вън, няма да Ви безпокоят. Значителен плюс на металните входни врати е устойчивостта на атмосферни влияния. Те могат да издържат на замръзване, влага, ярко слънце. При избор на врата за къща, тя трябва има термо-прекъсвач. Това е специална конструкция, която разделя вътрешната и външната страна на вратата.

По този начин студът не прониква в стаята. Но както казахме, всеки тип входна врата има своите недостатъци и предимства. Един от недостатъците на металните врати е образуването на конденз върху тях, когато се монтират на границата „улица-къща“. През зимата, при силен студ, на повърхността на вратата се появяват капки влага. При ниски температури влагата замръзва и се превръща в лед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *