Интериорна врата с фрезовка и дръжка

Съвети как да изберете дръжките на интериорните врати

Ако създавате дом от нулата и искате да сътворите съвършеното жилище и сте професионално ориентиран към дизайна, като работите по различни проекти или ако просто сте в ролята на домашен реноватор, който има интериорни врати, но търси перфектните дръжки, може да се възползвате от нашите съвети как да ги подберете правилно. Каквато и да е причината, дръжките на вратите не са продукти, които повечето от Вас пазаруват редовно, затова си струва да отделите време да обмислите някои съвети от професионалистите, така че да можете да изберете правилните.

Неправилни схващания обвързани с избирането на дръжки

При закупуването на вратите се предлагат предварително дефинирани дръжки, панти и ключалки. Това не е така, винаги когато си купувате врата, може да си изберете всички тези аксесоари отделно. Ако сте новатор и вече имате брави или ключалки на вратите си, вероятно ще можете да използвате съществуващите брави с новите си дръжки, но ако купувате нови вътрешни врати, можете да изберете всичко.

Стая с тапети в бяло и черно и бяла врата

Стилът на вратите е определящ и за дръжките

Отнесете се към избора на дизайна на дръжката на вратата със същото внимание, което бихте отделили върху всяка друга задача за вътрешен дизайн. Обмислете каква е общата Ви тема в жилището, за което избирате дръжките, след това разгледайте дизайна на стаите, в които ще се използват и накрая дизайна на вратите. Ако сте се спрели на традиционен подход в дизайна във вашия дом, тогава изборът на иновативни ъглови дръжки е малко вероятно да стои добре естетично.

Помислете на въпроси като:

  • Ако имате еднакви дизайни на вратите, искате ли съвместимост с хромирани дръжки на вратите или искате да отличите етажа или помещенията си с различни дизайни на дръжките?
  • Искате ли дръжките на вратите си да имат същия цвят и покритие, но с различен дизайн или един и същ дизайн с различни цветове и покрития?
  • Ако сте решили да бъдете смели в моделите на интериорните си  врати, искате ли толкова важен елемент като дръжките, да бъде в унисон с тях или ще заложите на по-класическо изпълнение, за да подчертаете разликата и индивидуалността на конструкциите на вратите?

Ако етапа в момента при Вас е, обмисляне на бюджет за дръжките на интериорните врати, размислете над това, че те биват използвани непрестанно. За повечето от помещенията, това важи в пълна сила, като може да се каже, че е стотици пъти всеки месец. Може да звучи необичайно, но трябва помислите за комфорта и усещането на дръжката на вратата. Също така, определено, ако сте похарчили много пари за закупуването на дизайнерски врати и поставите дръжки, които не са от същото качество, то те ще намалят стойността на външния вид на вратите Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *