Съвети как да изберете дръжките на интериорните врати

Ако създавате дом от нулата и искате да направите съвършеното жилище, ако сте дизайнер, който работи по различни проекти или ако просто сте в ролята на домашен реноватор, който има интериорни врати, но търси перфектните дръжки, може да се възползвате от нашите съвети как да подберете правилните дръжки.

Каквато и да е причината, дръжките на вратите не са продукти, които повечето от нас пазаруват редовно, затова си струва да отделите време да обмислите някои съвети от професионалистите, така че да можете да изберете правилния дизайн.

Едно от най-често срещаните погрешни схващания

При закупуването на вратите се предлагат предварително дефинирани дръжки, панти и ключалки. Това не е така. Когато си купите врата, може да си закупите всички тези аксесоари отделно. Ако сте новатор и вече имате брави или ключалки на вратите си, вероятно ще можете да използвате съществуващите брави с новите си дръжки, но ако купувате нови вътрешни врати, можете да изберете всичко.

Отнесете се към избора на дизайна на дръжката на вратата по същия начин, по който бихте се отнесли към всяка друга задача за вътрешен дизайн. Обмислете каква е общата ви тема в жилището, за което избирате дръжките, след това разгледайте дизайна на стаите, в които ще се използват и накрая дизайна на вратите. Ако сте се спрели на традиционен подход в дизайна във вашия дом, тогава изборът на иновативни ъглови дръжки е малко вероятно да стои добре естетично.

Когато обмисляте дръжките на интериорните врати, трябва да вземете под внимание решенията си за врати

Например, ако имате еднакви дизайни на вратите, искате ли съвместимост с хромирани дръжки на вратите или искате да диференцирате етажа или помещенията си с различни дизайни на дръжките. Искате ли дръжките на вратите си да имат същия цвят и покритие, но с различен дизайн или един и същ дизайн с различни цветове и покрития? Ако сте решили да бъдете смели в моделите на интериорните си  врати, искате ли дръжка, която отразява тази храброст или искате по-класическа дръжка, за да подчертаете разликата и индивидуалността на конструкциите на вратите?

Ако сте на етап, в който сега трябва да обмислите бюджет за дръжките на интериорните си врати, помислете колко често ги използвате. За повечето стаи в дома ви ще ги ползвате стотици пъти всеки месец. Може да звучи необичайно, но трябва помислите за комфорта и усещането на дръжката на вратата. Също така е важно да се има предвид, че ако сте похарчили много пари за закупуването на дизайнерски врати, ако поставите дръжки, които не са от същото качество ще намалят стойността на външния вид на вратите ви.

Вашият коментар