Pochistvane Interiorni Vrati

Съвети за почистване и поддръжка на интериорни врати

Има много начини за почистване на интериорните врати и е трудно да се избере кой ще работи най-добре. Такива задачи, обаче, са много необходими, за да се осигури доброто състояние на вратите. Ако търсите някои практически съвети и домашни средства, вие сте на правилното място! Не спирайте да четете, ако искате да ги откриете.

Почистване на лакирани врати

Pochistvane Lakirani Vrati

Лакираните врати са с гладко покритие, което може да бъде засегнато, ако почистването не се прави правилно, или ако се прави с продукти, които не са подходящи.

За да почистите праха от една врата, достатъчно е да използвате суха мека кърпа без какъвто и да е вид продукт върху плата и да го избършете по цялата повърхност, особено в фрезованата или пантографираната, където може да се появи повече прах.

Ако са се появили петна, ще е достатъчна леко влажна мека кърпа или капка неутрален сапун.

В случай на много устойчиви петна, смесете осем части вода с една част алкохол и разтрийте внимателно.

Не използвайте абразивни продукти, почистващи машини или други продукти със сходни характеристики.

Трик за почистване на дървени врати

Pochistvane Darveni Vrati

Дървените са най-често срещаните врати в домовете на половината свят. Поддържането на материал като този е много необходимо, тъй като той бързо се разваля. За тази цел естествените продукти са тези, които ще постигнат най-добри ефекти. По този начин домашният метод се състои от смесване на две части зехтин и още две бял оцет. Когато го прилагате, трябва да правите кръгови движения с чиста кърпа и да избягвате незабавното му изсушаване.

Идеята е, че зехтинът придава блясък и блясък на дървото; докато оцетът действа като дезинфектант. След 30 минути избършете повърхността със суха кърпа и вижте как се появява обновеният блясък на вратата.

Почистване на металния обков

Pochistane Obkov Interiorni Vrati

Почистването на вратата не е ограничено до самото покритие, а включва дръжките на вратите и други елементи, които се докосват често и по тях се натрупват голям брой бактерии. На места като операционни зали и кухни, копчетата не съществуват поради това обстоятелство. Така че, залагането на периодично почистване на тях е за подобряване на общата хигиена на цялата къща.

Амонякът е чудесен съюзник в тези случаи. Няколко капки ще бъдат достатъчни, за да дезинфекцират всяко копче. Също така обърнете специално внимание на вратите на банята и кухнята, тъй като те са тези, които са склонни да натрупват най-много мръсотия. Правейки почистване, както е описано тук веднъж месечно, ще държите микробите и бактериите на разстояние.

В коя посока се почиства дървената врата?

Със сигурност сте се питали няколко пъти. Важно е, тъй като избърсването в крайна сметка оставя следи по вратата. Би било срамно да разваляте произведение на изкуството с грешно отношение. Също така, опитайте се да използвате специфични почистващи препарати и нанесете слой лак, когато вратата започне да губи блясъка си.

Доброто почистване ще избегне ремонта на вратите!

Следвайки предишните съвети за почистване на поддръжката на интериорни врати, никога няма да се наложи да реставрирате или ремонтирате врати. Грижата за тях не е толкова сложна, особено когато знаете какво да правите.

Вашият коментар