Pochistvane Interiorni Vrati

Съвети за почистване и поддръжка на интериорни врати

Има много начини за почистване на интериорните врати, но е трудно да се избере кой точно би бил най-добрият и съобразен с различните им покрития. Такива действия обаче са много необходими, за да се осигури доброто състояние на вратите. Ако търсите някои практически съвети и домашни средства, Вие сте попаднали, където трябва! Не се отказвайте да дочетете статията, ако имате желание да ги откриете.

Почистване на лакирана врата

Pochistvane Lakirani Vrati

Лакираното покритие по вратите е лъскаво и гладко и често може да се засегне, ако предприемете неправилни действия или ако прилагате препарати, които не са сред подходящите. За да почистите праха от една врата, Ви трябва суха и мекичка кърпа, без какъвто и да е вид продукт върху плата. Избършете по цялата повърхност, особено в фрезованата част, където може да се появи повече прах. Ако виждате петна, ще е достатъчна съвсем леко намокрена мека кърпа или капка натурален глицерин. В случай на много устойчиви петна, смесете осем части вода с една част алкохол и разтрийте внимателно. Не използвайте продукти с абразивни субстанции или други продукти със сходни характеристики, както и почистващи четки, които имат груба повърхност.

Трик за почистване на масивни врати

Pochistvane Darveni Vrati

Кои мислите, че са най-популярните врати  – дървените, разбира се! Те са в домовете на половината свят. Поддържането на материал като този е много необходимо, тъй като той бързо се компрометира. За тази цел, с естествените природни средства в почистването, ще постигнат най-добри ефекти. Ето и начина – домашният метод се състои от смесване на две части зехтин и още две бял оцет. При прилагането му, трябва да правите кръгови движения с чиста кърпа и да избягвате незабавното му изсушаване. Идеята е, че зехтинът придава блясък на дървото, докато оцетът действа като дезинфектиращо средство. След 30 минути забършете окончателно, за да попиете излишното и вижте как се появява отново блясъкът на вратата.

Почистване на металния обков

Pochistane Obkov Interiorni Vrati

Почистването на вратата не е ограничено до самото покритие, а включва дръжките на вратите и другите елементи, които се докосват често и по тях се натрупват голям брой нечистотии. На места, където е най-посещавано, съответно дръжките на интериорните врати са най-замърсени. Така че, залагането на периодично почистване е ключово за подобряване на общата хигиена на цялата къща.

Амонякът е чудесен съюзник в тези случаи. Капки от него ще бъдат достатъчни, за да дезинфекцират всеки елемент.. Също така, не пренебрегвайте вратите на банята и кухнята, понеже те са сред най-склонните да натрупват мръсотия, така че им обърнете внимание. Правейки почистването, както е описано тук, ще държите микробите и бактериите на разстояние. Не се изисква много, а веднъж месечно да правите това.

В коя посока се почиства дървената врата?

Този въпрос сигурно Ви е мъчил понякога, тъй като избърсването в крайна сметка оставя следи по вратата. Би било недопустимо да развалите масивна врата, която за някои ценители е като произведение на изкуството, с грешно отношение и действие. Опитайте се да използвате специфични почистващи препарати, но след време е допустимо да нанесете слой лак, тогава когато вратата започне да губи блясъка си./p>

Доброто почистване е предпоставка за отлагане на ремонта

Следвайки по-горните  съвети за почистване и поддръжката на вътрешните врати, бихме казали, че няма да имате нужда да ги реставрирате или ремонтирате. Грижата за тях не е толкова сложна, особено когато знаете какво да правите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *