Входна врата на къща, отворена към вътрешен двор

На какво да обърнем внимание при избора на входна врата

​Кои неща са от значение за входната врата

Входната врата е много важна за интериора на всеки дом. Можете да заявите някои определени неща, когато избирате своята врата– като например:

  • предпочитания за материал;
  • дръжките – пасивни като пура и полумесец или модел активни;
  • желаете ли да има аксесоари – шпионка и чукче;
  • посока на крилото – навътре или навън ще се отваря;

 

Хубаво е предварително да сте наясно за настилката, която ще положите на пода и какво цветово решение ще е най-подходящо за мебелите, стените и вратата Ви. Все пак от тях се сформират цветовете в интериора. Ако имате стара врата, със сигурност тя би следвало да бъде демонтирана. Наред с нея и прага, ако има такъв, който сте поставяли преди време. Запознайте се, дали фирмата ще Ви предостави необходимите услуги. Преди да тръгнете по магазините, помислете и над това, как вратата ще се движи – навън или навътре към жилището Ви. В зависимост от стила може да харесате по-изчистена, класическа или по-елегантна и модерна врата.

Блиндирана врата

​Материали на изработка и защити

На пазара има най-различни модели врати, изработени от модерен висококачествен материал, с различни и богати гами от цветове, фрезовки и дизайни. Ако живеете в къща има специално предназначени входни врати, подходящи за къщи, които са с UV защита, гарантираща устойчивостта им на външните условия. Повечето врати идват с каса от метал, може да се поинтересувате за вариант за красиво облечена от материала на самата врата, което ѝ придава по-завършен вид. Пълнежът на крилото е от особена важност, заради изолацията. Хубаво е, то да бъде изработено от минерална вата или полистирен.

Съвременните врати имат пасивни и активни шипове, които се застопоряват направо в рамката при затваряне и заключване. Количеството им влияе на още по-голямата безопасност. Поинтересувайте се и от заключващите системи, като предпочитано е те да работят самостоятелно, без да зависят една от друга. Разбира се, има и варианти и за по-прецизните от Вас, с цел максимално да покрият всички очаквания по сигурността Ви – вградена алармена система, която е с дистанционно управление и вградена клавиатура на самото крило. Външната врата е лицето на жилището Ви. Всеки дом се нуждае от спокойствие и сигурност. Не забравяйте, че входната врата е тази, която приветства всичките Ви гости и ако не изглежда добре, би оказала негативно влияние върху тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *