На какво да обърнем внимание при избора на входна врата

Входната ви врата е много важна за интериора на дома. Трябва да съобразите някои неща, когато избирате вратата – като например:

  • от какъв материал ще бъде тя;
  • трябва да помислите и за дръжките какви ще бъдат те – пасивни като пура и полумесец или модел активни;
  • желаете ли да има аксесоари – шпионка и чукче.

Съчетание на входните врати с интериора

Хубаво е предварително да сте наясно с това, каква настилка ще положите на пода и какъв цвят ще бъде най-подходящ за мебелите, стените и вратата ви. Все пак от тях се сформират цветовете в интериора. Ако имате стара врата, може би ще има нужда тя да бъде демонтирана, както и праг, ако има такъв, който сте поставяли преди време. Запознайте се дали фирмата ще Ви предложи тези услуги. Преди да тръгнете по магазините, помислете и над това дали вратата ще се отваря навън или навътре към жилището Ви. В зависимост от стила може да харесате по-изчистена, класическа или по-елегантна и модерна врата.

Блиндирана врата

Материали на изработка и защити

На пазара има най-различни модели врати, изработени от модерен висококачествен материал, с различни и богати гами от цветове, фрезовки и дизайни. Ако живеете в къща има специално предназначени входни врати, подходящи за къщи, които са с UV защита, гарантираща устойчивостта им на външните условия.

Повечето врати са с метална каса, може да се поинтересувате за вариант за красиво облечена от материала на самата врата, което ѝ придава по-завършен вид. Пълнежът на крилото е от особена важност, заради изолацията. Хубаво е то да бъде изработено от минерална вата или полистирен. Съвременните врати имат пасивни и активни шипове, които да влизат в касата при затваряне и заключване, колкото повече на брой, толкова по-добре. Поинтересувайте се и от заключващите системи, като една от най-добрите в момента на пазара е DAF моноблок. Разбира се, има и варианти и за по-прецизните от Вас, с цел максимално да задоволят нуждите Ви и сигурността Ви – вградена алармена система, която е с дистанционно управление и вградена клавиатура на самото крило.

Входната врата е лицето на жилището Ви. Всеки дом се нуждае от спокойствие и сигурност. Не забравяйте, че входната врата е първото нещо, което другите хора виждат, когато влизат в дома Ви.

Вашият коментар