Входна врата

НАРЪЧНИК ПО МОНТАЖ НА ВХОДНИ ВРАТИ ЗА НАЧИНАЕЩИ

Монтажът на врати е процес, който има своите тънкости и особености. Ако става въпрос за входна врата, първо се съобразете с това дали Ви трябва за къща или апартамент. Тъй като има специфики в покритието на вратите, при избора на врата се спрете на подходяща за Вашето жилище. Препоръчваме Ви извършването на монтажа да бъде спрямо етичните норми – в часове, които са подходящи за ремонтна дейност.

Предварително трябва да сте наясно напълно със спецификите на строителния отвор. Ако е възможно, консултирайте се с размерчик – техническо лице, чието мнение би Ви било от полза. Размерите по ширината и височината на отвора трябва да са ясни, както и дебелината на зида. Размерите на крилото и касата трябва да бъдат напълно съобразени с размерите на отвора. Препоръчително е входната врата да бъде монтирана след готова подова настилка, за да няма неприятни изненади относно височината на вратата и правилното и нормално отваряне и затваряне.

Огледайте внимателно вратата си

Обърнете внимание и на детайлите си. Входната врата трябва да е в изрядно състояние. Посоката е от съществено значение за монтажа. Отварянето на вратата не би трябвало да пречи на други мебели или врати. Максималното отваряне на избраната врата трябва да е безпроблемно и тя да изпълнява правилно своите функции.

Съществува още една дейност по монтажа, която е с голяма важност. Това е подрязването на первазите. То се осъществява под ъгъл 45 градуса.

Входна врата

Довършителни работи след монтажа

Полага се монтажна пяна по цялата „рамка” на входната врата. Внимавайте да не остане от нея по повърхността. Обърнете специално внимание и на обкова на вратата. Заключващият механизъм би трябвало да е в пълна изправност. Пантите трябва да бъдат поставени равномерно. Всякакви странни шумове следва да бъдат елиминирани още по време на монтажа.

Накрая се уверете, че няма никакви щети, причинени от монтажната дейност по повърхността на вратата. Напуквания и петна по нея следва да бъдат отстранени, за да може да се радвате на външния вид на своята нова врата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *