Модерна входна врата от света

Модерни врати по света

Всеки би се съгласил, че първото впечатление от нечие жилище определено е свързано с входната врата, която служи като портал към дома на човека. През последните десетилетия хората започнаха да търсят по-модерни, по-интересни и грабващи окото дизайнерски идеи, които да вкарат малко блясък и същевременно разнообразие вкъщи. А ето и няколко човека, които определено са успели да впечатлят случайните минувачи и гостите си.

Идеи за входни врати от света

Проектиран от американски архитект, този дом в щата Невада е плод на много труд и любов. Съпругата му и четирите им деца са пребивавали в палатка в продължение на над 20 месеца и в работилница още цели осем години, за да дадат достатъчно време на амбициозния баща да „измайстори” най-великото си творение. Жената междувременно продължила да добавя по още нещичко, докато семейството се разраствало.

След много обмисляне относно това, дали вратата да е „люлееща се”, плъзгаща или въртяща се, най-накрая Кен измисля комбинация от всичко това, като прави този калифорнийски дом изключително нетипичен и в същото време интересен и практичен. Самата врата е направена от повторно пресовани дъски и греди, които му оставали от строежа. Специалният въртящ механизъм прави така, че тежестта на тази грамадна врата да пада върху малка точка, което позволява да се отваря и затваря без почти никакво триене.

Изработка на модерна врата

Когато на 250 годишен дом му бива вдъхван нов живот, е монтирана гигантска входна врата, която се отваря, за да създаде естествен поток между екстериора и интериора. На фона на околните къщи, тази определено грабва окото с нестандартния си и същевременно модерен стил. Особено внимание получава 5-метровата врата, която може би сте забелязали. Сигурно се чудите, как изобщо се отваря? Ами… и аз не знам, и няма и да узнаем докато не я видим с очите си.

5 Метрова входна врата

Този селски канадски дом разполага с регенерирани дървени дъски и текстурирани бетонни стени. Домът е проектиран , за да се слее без никакъв проблем с околния пейзаж и да може да „пуска” светлината в жилището от всеки възможен ъгъл. Хората тук явно много обичат слънцето. Определено входа не е като на типичните жилища, но се съгласете, че изглежда уникално. Само си представете какво удовлетворение ще имате, гледайки тази врата на фона на двора отвън, докато децата си играят с кучето. Напомня на селските времена, в които всичко беше по-просто. Е, разбира се, ретро е, но една идейка по-модерно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *