Диван маса часовник врата

Иновации при интериорните врати

Понякога изглежда, че в този високоразвит свят овладял дълбините на подводния свят, проникнал в тайните на атома и създал клонираната овца Моли, няма от какво да се учудите. Определено обаче има неща, които могат да Ви изненадат. Хубавото е, че най-често изненадите идват от новости в областта на най-обикновени неща. Ето, например, интериорните врати. Ще кажете – „Е, какво ново може да има тук?“ Реалност е, че сферата се развива стремглаво, в опита си да задоволи очакванията на потреблението. Разнообразието от цветове и текстури на дърво, стилове и различни стъклени вложки, вече не предизвикват никакво учудване, така че фабриките и дизайнерите започват да прилагат иновации.


​С какво може да Ви изненада производството на врати?

Нови материали

На първо място, това е използването на нови материали, които досега не са прилагани в тази област. Интериорните врати бележат ръст по издръжливост на покритията и са доста леки при ползване, благодарение на различните си системи за отваряне.Сива ретро врата с венец

Една от модните тенденции, които някои фабрики за врати се опитват да следват, са „античните“ врати. Модерното търсене на външен вид със старинен привкус, се простира, както до строителството на дома, така и до мебелите.

Реставрация на врати

И ако в архитектурата се прилага„изкуствено стареене“ на декора, то и продуктите като интериорни врати, също се опитват да отговарят на общата тенденция. Най-новата технология позволява възстановяване на стари врати чрез премахване на боя и външни покрития. Благодарение на това крилото на вратата изсветлява, придобива приятен бледо кафеникав нюанс.

Реставраторите на мебели обаче не спрат дотук. Понякога те сглобяват продукти от невъзстановими врати. Несъмнено, такова обзавеждане ще донесе на къщата атмосфера на елегантност и индивидуалност, присъединявайки интериора към романтичното ретро излъчване. Дори, малките нюанси и аксесоари, правят голяма разлика във възприемането на дома.

 

​Стъклото навлиза все повече в индустрията

Стъклени врати офис

Втората тенденция, която постепенно се въвежда в модата от създателите на нови интериорни врати, е производството на врати изцяло от стъкло. Във тях се влага издръжливо дебело стъкло, което се монтира върху дървена или метална каса. То е разнообразно и включва всякакви видове – цветно, матово, прозрачно и с абсолютно всякакви декоративни елементи. Производството на стъклени врати тепърва започва да се появява на вътрешния български пазар, въпреки факта, че купувачите вече са оценили плюсовете на такива врати. С тях интериора става лек и приятен. Стъклените врати се избират при изчистените интериори – стилни, елегантни и гъвкави, те се явяват прекрасно и необикновено допълнение към стаите.

Има още новости, които производителите на интериорни врати включват в работата си, за да отговорят на потребностите на своите клиенти. Не забравяйте, че не е трудно да се сдобиете с необичайна интериорна врата! Просто трябва да се интересувате от новите тенденции в производството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *