Интериорни врати

Как да изберем интериорна врата, подчертаваща нашата индивидуалност

При избора на вътрешна врата трябва да се имат предвид няколко фактора. С  изясняването им обаче ще постигнете по-лесно целта си, а именно да се спрете на най-подходящата за Вас. А кой не иска да вдъхне нов живот на жилището си или да обнови неговата визия, спрямо своите индивидуални предпочитания и вкусове?

Избор номер 1 – стилът на интериорната врата

Тя е нужно да подчертава Вашата индивидуалност. Не трябва да забравяте и да съобразите избора си на интериорна врата, с големината на помещението.Ако се спрете на прекалено шарена врата, тя ще направи малкото помещение твърде кичозно. От друга страна, врата с остъкляване или изцяло стъклена, би го разширила визуално.

Ето, няколко нахвърлени въпроса, с които да сте напълно наясно, когато предприемате подмяна на интериорните си врати, а именно:

  • За кои помещения са предвидени вратите?
  • В какъв стил е досегашното обзавеждането на дома и дали ще остане същото?
  • Каква е височината на отвора на вратата?
  • От какъв материал е подовата настилка в жилището и каква е дебелината ѝ?

Избор номер 2 – посоката на отваряне на крилото

Можете да я определите като видите от коя страна се намират пантите. Трябва да решите, дали искате вратата да се отваря  навътре, към помещението, или да се отваря към друга врата. Обикновено посоките на отваряне на интериорните врати са навътре, но това няма значение – важно е на Вас да Ви харесва и да Ви е удобно.

Избор номер 3 – материал на изработка

За да се получи  синхрон  в дизайна на интериора в жилището Ви е важно и от какъв материал е изработена самата интериорна врата. На пазара има богато разнообразие – дърво, МДФ, стъкло и т.н. Всеки може да разгледа различните варианти  и да прецени кое най-добре, би се допълнило с обкръжаващия интериор, като същевременно с това да има собствен индивидуален стил.

Избор номер 4 – цвят

Цветът трябва да бъде лесен за съчетаване, спрямо обзавеждането в жилището. Семплият и изчистен дизайн загатва на гостите, че притежателят на дома обича уюта и залага на хармонията в него. По-креативните натури обаче обичат да експериментират. Не им е чужда дързостта и провокацията и често изненадват напълно близките от своето семейно и приятелско обкръжение.

Какъвто и избор на интериорна врата да направите, го подберете спрямо Вашите индивидуални представи. Само по този начин биха се удовлетворили очакванията Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *