Интериорни врати

Как да изберем интериорна врата, подчертаваща нашата индивидуалност

При избора на интериорна врата трябва да се имат предвид няколко фактора. С  изясняването  им, обаче, решението за това каква врата да си закупим вече няма да е толкова трудоемка задача. А кой не иска да вдъхне нов живот на жилището си или да обнови неговата визия, спрямо своите индивидуални предпочитания и вкусове.

Първият избор, който следва да направим, е стилът на интериорната врата

Тя трябва да подчертава нашата индивидуалност. Не трябва да забравяме и да съобразим избора си на интериорна врата с големината на помещението.

Ако се спрем на прекалено шарена врата, тя ще направи малкото помещение твърде кичозно. От друга страна врата с остъкляване или изцяло стъклена би разширила визуално помещението .

Ето няколко въпроса на които трябва да си отговорим, когато смятаме да подменяме интериорните си врати, а именно:

  • За кои помещения са предвидени вратите?
  • В какъв стил е досегашното обзавеждането на дома и дали ще остане същото?
  • Каква е височината на отвора на вратата?
  • От какъв материал е подовата настилка в жилището?

Вторият ни избор е посоката на отваряне на крилото

Можем да я определим като  видим от коя страна се намират пантите. Трябва да решим  дали искаме вратата да се отваря  навътре, към помещението, или да се отваря към друга врата. Обикновено посоките на отваряне на интериорните врати са навътре, но това няма значение – важно е на нас да ни харесва и да ни е удобно.

Материал на изработка

За да се получи  синхрон  в дизайна на интериора в жилището ни е важно и от какъв материал е изработена самата интериорна врата. На пазара има богато разнообразие – дърво, МДФ, стъкло и т.н. Всеки може да разгледа различните варианти  и да прецени кое  най-добре би се съчетало с обкръжаващия интериор, като едновременно с това да пасва и на индивидуалния му стил.

Избиране на цвят

Цветът трябва да бъде лесен за съчетаване спрямо обзавеждането в жилището. Семплият и изчистен дизайн загатва на гостите, че притежателят на дома обича уюта и залага на хармонията в него. По- креативните натури, обаче, обичат да експериментират. Те са дръзки, провокативни и често изненадват хората около себе си.

Какъвто и избор на интериорна врата да направите, го подберете спрямо вашите индивидуални представи. Само по този начин биха се удовлетворили очакванията Ви.

Вашият коментар