Блиндирани врати - Често задавани въпроси

Често задавани въпроси при избор на нова входна врата

Със сигурност сте си задавали много въпроси при покупката на входна врата. Ето, разяснения по някой от тях.

Коя от всички врати е по-надеждна и здрава?

Блиндираните входни врати се изработват от закалена стомана. Имат специална бронировка на патрона, която играе ролята на непробиваема преграда, дори и за най-опитния крадец. Освен тази бронировка, те имат повече от една заключващи системи с бройки шипове, които влизат в касата, има дори и пасивни шипове, които се намират от другата страна на вратата, от към пантите те се наричат пасивни, защото не са подвижни, но при затварянето на вратата заемат своето място в касата и служат за заключване на вратата.

Каква трябва е тя, ако е предназначена за къща?

Това означава, че тя ще бъде отвън и ще бъде изложена на атмосферните влияния на времето и то постоянно. В тази връзка, с какво покритие да е снабдена вратата, за да издържа на тези влияния? Тези врати ще са подложени на пряк контакт с околната среда. Затова производителите на врати, вече предлагат специални врати за този тип условия. Те имат специално покритие наречено „UV защита”, то ги предпазва за много по-дълъг период при тяхната екпоатация. Те не са като обикновените входни врати, а са доста по-издръжливи от останалите. За това, ако живеете в къща и искате да смените старата си изхабена врата, това е най-удачният вариант за Вас.​

Метална или блиндирана врата да си купите?

Ако закупите метална входна врата, вместо блиндирана, давали ли сте си сметка каква е разликата между тези врати? Не те не са еднакви, а разликата е огромна, както в цената, така и в изработката. Тези метални врати нямат това защитно покритие за външни условия и са изработени от доста по-олекотена конструкция и са буквално доста по-леки от блиндираните входни врати. Блиндираните са с много по-добра шумо и топлоизолация, например, минерална вата. Това е доста добър изолиращ материал. Затова е така важен изборът и за тази Ваша покупка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *