Голяма баня с тъмни стени и бели шкафове с вана

Мога ли да сложа интериорна врата на банята?

Както всички врати в нашия дом, така и тази на банята трябва да бъде избрана внимателно. Трябва да подхожда на интериора и останалите врати в дома, както и на стила в самото помещение. И тъй като другите ни врати най-често са интериорни от някакъв дървесен материал и тук ни иска да поставим такава, за да се получи един завършен вид на дома ни. Много зависи какво е разположението, големината и влажността на това място.

Ако вашата баня е голяма и просторна, ако мократа част е отделена с душ кабина, параван или нещо друго, тогава дървената врата е подходяща за там. Като цяло дървото е по-здраво и по-добро като материал, плътно е и осигурява добра изолация. Има красиви орнаменти, излъчва топлина и уют, а и лесно се комбинира с останалите врати в дома ви. Но ако помещението е влажно, малко и има обливане с вода имайте в предвид, че дървото, ако е изцяло от естествен материал от влагата и топлината те бързо ще мухлясат, ще се раздуят и ще загубят естетическата си красота. И въпреки всичко, ако държите да имате дървени врати, хубаво е да са с ламинирано покритие или импрегнирани с маламилови смоли и лакове, които да са влаго и водоустойчиви.

Стъклен параван за баня с кръгла дръжка

В търговските обекти вече се предлагат нови модели на Gradde, Gama и Standart, които са алуминиеви с HDF панел във всички разцветки от желаната серия от към сухата страна, а от страната, където ще се мокри са с цяло голямо огледало и алуминиева вертикална лайсна от към бравата. Ако няма да се мокри директно, тази лайсна е в съответния за крилото цвят. И по този начин вие ще получите желания от вас ефект с дървена външна част, еднаква с останалите ви врати.

Можем да ви предложим и други два вида подходящи за врати за баняалуминиеви /PVC/ или изцяло стъклени. Стъклото е водоустойчив материал, който е подходящ за мокри помещения, но ако се спрете на него, трябва да помислите за прозрачността му. Матирано или изцяло непрозрачно с картина или пейзаж. Недостатък при него е пръските, които оставя варовитата вода, по-често трябва да се почиства, за да изглежда красиво и са доста по-скъп вариант за врата. Алуминиевите /PVC/ врати са най-подходящи за мокри помещения. Лесно се поддържат, леки са и не ръждясват, правят се от алуминий и пластмаса, които не се разрушават под въздействието на влагата и топлината. Минусите им са, че са ограничени с много малко модели, чийто дизайн не подхожда на повечето модерни домове и като цяло са с по-малка дебелина.

Оставяме на вас да решите на каква врата ще се спрете за вашата баня. Ако успеете да я съчетаете по цвят и стил с другите си врати в жилището само ще бъде във ваш плюс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *