стъклена интериорна врата

Как да изберем цвета на интериорните врати и с какво да комбинираме?

Когато правим ремонт на жилището си, се стараем да постигнем нещо много различно от предния вид на дома си. Придържаме се към новите тенденции, избираме даден стил. Стигне ли се до сюблимния момент да избираме измежду цветовите контрасти на интериорните врати, е нужно да бъдем съобразителни с няколко неща.

Единият вариант е да комбинираме с пода, но стените да бъдат различен цвят за да постигнем контраст. Ако обаче цветовете на пода и на стените са много близки, тогава препоръчително е да подходим с цветова гама на интериорните врати различен от този на фона. Идеята е да запазим вратите като акцент, особено ако са подредени в коридор.

Предположете, че интериорните врати с еднакъв цветови нюанс като на фона, а сте избрали най-новия гранитогрес на пазара, и искате да го запазите като акцент в новият Ви ремонтиран коридор, няма да постигнете нищо. Всичко ще изглежда еднакво и безлично. Ако стените и подът са тъмни, определено тъмна тъмна интериорна врата не е правилният избор, особено ако и в този случай ще бъдат подредени в коридор. Стандартно в коридорите не влиза достатъчно слънчева светлина, с изключение на помещенията, които позволяват врата със стъкло не бъде монтирана такава.

Интериорна плъзгаща врата в стая с маса и столове

Ако сте заложили на тъмните цветове все пак, съобразете се с това, че ще трябва да осигурите на помещението достатъчно светлина, за да не изглежда затворено и по-малко. Когато търсим контраст имаме два варианта:

  • Единият е да са два напълно противоположни цвята например бяло и черно. В такъв случай обаче, ако добавим тотално далечен цвят, това до което ще доведе, по пътя на логиката е бъркотия с цветове.
  • Другият вариант за контраст са близки тонове с различна светлост.

Изборът на интериорни врати може да бъде много труден процес, но винаги може да потърсите помощ от някой надежден магазин като – Врати София. Гарантирано там ще получите нужната информация и съвети, кой модел и защо точно той ще е най-добър за Вас, според Вашите виждания, нужди и изисквания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *