Стъклени интериорни врати

Стъклени интериорни врати

В днешно време все повече потребители избират за домовете си стъклени врати вместо стандартните интериорни врати– като това са модели, изградени на база от различни дървесини и са много еднотипни и скучни. Стъклените врати биват разработени от стъкло, което е закалено, а начинът на обработка и закаляването е процес, при който самото стъкло бива подлагано на специална обработка, която прави стъклото да е много по-устойчиво на удар и да го предпазва от счупване и от по-висока температура. Самият процес на закаляване на вратите се извършва най-накрая след като стъклото е окончателно избрано и изрязано.

Видове стъкла

Стъклените врати и крила могат да се изработват от различни по вид стъкла: прозрачно, матирано, гравирани, мат плюс гравюра, орнаментно, щамповано, нетъкан текстил и др.

Прозрачно стъкло

Прозрачното стъкло – това е стъкло без цвят и е гладко. То е най-разпространено и се предпочита за помещения, които са за обществено ползване като магазини и различни институции. Самото стъкло е възможно да се изработи с различна дебелина. Матираните стъкла могат и са гладки от едната страна, а от другата ще ги срещнете с грапав мат. При намокряне матът променя свойството си на прозрачен, затова, ако се избира за баня в хубаво матираната страна да остане отвън.

Орнаментните стъкла са два вида: гладки и релефни.

Те не могат да се закаляват и се изработват само с дебелина 4мм. Стъкло с щампа е едно от най-интересните стъкла. Те могат да бъдат изработени по поръчка с щампа и рисунка по избор на клиента. Изработката на щампата може да е и от двете страни. Стъклата са много подходящи за целия дом, за спа салони и хотели. Те ще придадат много екстравагантен и разчупен вид на помещенията.

Стъкла от Нетъкан текстил

Това са различни по цвят конци, които са поставени между две стъкла. Нишките могат да бъдат в различни цветове. Крайният резултат изглежда като текстилна паяжина. На стъкленото крило може да се постави предпазен слой така нареченото ламиниране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *