Стъклени интериорни врати

Стъклени интериорни врати

В днешно време все повече потребители избират за домовете си стъклени врати вместо стандартните интериорни врати– като това са модели, изградени на база от различни дървесини и са много еднотипни и скучни. Стъклените врати биват разработени от стъкло, което е закалено, а начинът на обработка и закаляването е процес, при който самото стъкло бива подлагано на специална обработка, която прави стъклото да е много по-устойчиво на удар и да го предпазва от счупване и от по-висока температура. Самият процес на закаляване на вратите се извършва най-накрая след като стъклото е окончателно избрано и изрязано.

Видове стъкла

Стъклените врати и крила могат да се изработват от различни по вид стъкла: прозрачно, матирано, гравирани, мат плюс гравюра, орнаментно, щамповано, нетъкан текстил и др.

Прозрачно стъкло

Прозрачното стъкло – това е стъкло без цвят и е гладко. То е най-разпространено и се предпочита за помещения, които са за обществено ползване като магазини и различни институции. Самото стъкло е възможно да се изработи с различна дебелина. Матираните стъкла могат и са гладки от едната страна, а от другата ще ги срещнете с грапав мат. При намокряне матът променя свойството си на прозрачен, затова, ако се избира за баня в хубаво матираната страна да остане отвън.

Орнаментните стъкла са два вида: гладки и релефни.

Те не могат да се закаляват и се изработват само с дебелина 4мм. Стъкло с щампа е едно от най-интересните стъкла. Те могат да бъдат изработени по поръчка с щампа и рисунка по избор на клиента. Изработката на щампата може да е и от двете страни. Стъклата са много подходящи за целия дом, за спа салони и хотели. Те ще придадат много екстравагантен и разчупен вид на помещенията.

Стъкла от Нетъкан текстил

Това са различни по цвят конци, които са поставени между две стъкла. Нишките могат да бъдат в различни цветове. Крайният резултат изглежда като текстилна паяжина. На стъкленото крило може да се постави предпазен слой така нареченото ламиниране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.