Избор на интериорна врата за стая

Как да изберем интериорна врата за отделна стая?

Ако искате да подмените интериорната врата в някоя стая у дома, но скоро сте правили ремонт и не искате да встъпвате в допълнителни разходи, съществува удачен вариант, чрез който да направите желаното освежаване.

Интериорна врата с каса или само крило. Кое да изберем?

Най-оптималният вариант е да подменим единствено крилото. Това се осъществява, като се запазва старата каса  и се  подменя  само крилото с  ново, като то може да бъде – плътно, със стъкло или с орнамент. Наблегнете на детайлите, тъй като колкото и удачен да е вариантът е възможно да възникне несъответствие и обновената Ви интериорна врата да се оскъпи повече от предвиденото.  При подмяна само на крилото има голяма вероятност да се получи разминаване в цветовете и в размера с този на касата.

  • Размер на отвора

Ако не сте напълно сигурни в размера на отвора, който трябва да поръчате, е добре да се обърнете към специалисти в тази област.  Те ще дойдат на място и ще Ви дадат предложение с какви размери да се поръча вратата. По този начин ще избегнете допълнителните дейности при поставянето на крилото.

  • Посока на отваряне

Според древното азиатско изкуство „Фън Шуй”, интериорните врати трябва да се отварят навътре. Причината е, че тази посока на отваряне се тълкува като знак на гостоприемство.

На първо място, обаче, посоката на отваряне трябва да бъде съобразена  с особеностите  на  отвора и предпочитанието на клиента. За да изберете правилния за Вас вариант следва да наблегнете да две неща: Как сте свикнали да  отваряте предходните си врати  и как са разположени Вашите мебели в дома.

Какъв модел и цвят да изберете

Няма универсално правило, което трябва да следвате, при избора на интериорна врата за някоя от стаите. В зависимост от индивидуалните предпочитания  може да се спрете на модел, който да допълва цялостния интериор на жилището.

Повечето от  нас предпочитат модели, които  са  без остъклена част.  Ако все пак изберете модел със стъкло, то най-добре е да  се спрете на матирано. А относно цвета – наблегнете на нещо по-дискретно, съобразено с останалите врати в дома Ви.

В която и стая да сте решили да направите обновление на вратата, имате достъпни варианти, които биха променили изцяло облика на помещението. Така че не чакайте твърде дълго, за да си доставите необходимата свежест.

Вашият коментар