Тъмни облаци с отворена бяла врата

Вратите и тяхното значение в сънищата

Сънували ли сте някога врати? Това може да изглежда като странен въпрос, но за тези от вас, които харесват психологията и се радват да анализират сънищата си, вратите могат да бъдат срещано явление в нощните сънища.

Вратите са символични

Вратите са били символични в цялата история, независимо дали се дължи на митологията, религията или литературата. Древните римляни са имали бог на вратите – Янус. Навсякъде е изобразен с две лица, едното, което гледа към бъдещето, а другото към миналото. Смятан е за бог на преходите и началото.

Вратата е портал, действащ като вход или изход. Метафорично, една врата може да доведе до почти всичко – друг свят, ново начало, предизвикателство или възможност. От друга страна, затворената врата може да представлява задънена улица без изход.

Така, че е лесно да се разбере защо интериорните врати са толкова популярни в нашите сънища.

Тълкуване на вратите в сънищата

Сънуването на врати се свързва с период на преход или промяна – независимо дали е положителен и пълен с възможности или такъв, който е свързан с безпокойство.

Ето примери с някои от по-често срещаните случаи на врати в сънищата и техните значения:

  • Отворена врата означава навлизане в нов етап в живота ви с нови възможности. Вие сте човек, който е възприемчив и готов да приеме нови идеи.
  • Затворена или заключена врата подсказва, че нещо или някой ви блокира. Вашия напредък или може би фаза, проект в живота ви е приключил. Ако сте отвън на заключената врата имате антисоциални разбирания, ако сте вътре във вратата трябва да научите някои сурови уроци. Ако вие сам заключвате вратата, тогава е вероятно да се дистанцирате от другите, най-вече заради страх или ниско самочувствие.
  • Ако в лицето ви се забие врата, тогава това би означавало, че се чувствате затворени или игнорирани.
  • Въртящата се врата показва, че се движите в кръг и няма да отидете никъде.
  • Червената врата подсказва, че държите чувство на гняв затворено в себе си.

Има още много интерпретации и горното е само малка селекция. Така че следващият път, когато имате сънища с врати помислете и вижте какво означават, тъй като може да означават доста повече от това, което Вие самите предполагате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *