блиндирана врата

Време ли е да смените ключалката на блиндираната си врата?

Ключът към сигурността на дома е той да има най-добрата защита. За някои от потребителите това се свързва с  датчици за движение, входни сензори, паник бутони и т.н. Но една алармена система не е единственият инструмент, необходим за защита на Вашия дом. Един от най-простите начини е точно в джоба Ви, а именно ключовете! Те позволяват само на Вас и на хората, на които сте се доверили да получат достъп до дома Ви. Това е важна първоначална бариера, която възпира останалите да влязат! Всъщност 36% от незаконното влизане се случва, защото блиндираната врата е оставена отворена или отключена! Затварянето на блиндираната вратата и заключването ѝ е определящо за безопасността и сигурността на жилището.

Смяна на ключалките на блиндираните врати

Но понякога това не е достатъчно. Знаете ли, че 6.4% от незаконното влизане е извършено от някой с ключ? За какво си помислихте – време е да промените ключалките си! Промяната им е лесна процедура, но за съжаление въпреки че са наясно с това, хората рядко го предприемат. Това е важна мярка за безопасност. Смяната на ключалките може да запази дома, в който живеете в безопасност и да сте сигурни, че винаги знаете кой има достъп до къщата Ви. Без особено значение е, дали се изнасяте от стария си апартамент или сте закупили първата си къща, преместването е чудесно време да смените ключалките. Ако наемате апартамент, установете, дали ключалките Ви са сменени веднага щом старите наематели са се преместили и че Вие и Вашите съквартиранти, както хазяина сте единствените с ключове.

врата

Смяна на жилището

Доста често причината за напускане на жилище са някакви раздели. Те са трудни, но няма как, продължава се напред! Понякога те завършват с взаимно съгласие, но невинаги. Затова, за всеки случай се уверете, че сте сменили ключалките на блиндираните си врати. В крайна сметка, дали става дума за развод или за прекъсване на връзка, няма значение – добре е да направите тази стъпка, за да сте спокойни, че Вие ​​и Вашият дом ще останете защитени. И не забравяйте – споменатото по-горе е валидно и за приятели и съквартиранти. Не допускайте да останете със същите патрони! Веднага след напускането им, сменете ключалката!

Блиндирана врата

Загуба на ключове

Разбира се, загубата на ключове, предполага да замените ключалките, веднага след случката. Не позволявайте да минава време или да се обнадеждавате, че ще имате късмет да си ги намерите! Не си струва! Със сигурност не искате да позволите на непознати хора да имат достъп до къщата Ви, докато Вие вярвате, че ще откриете загубеното. Нещо важно като допълнителна мярка за защита е, да се уверите, че никога не записвате домашния си адрес на ключовете или ключодържателя.

Когато ключалките вече са морално стари, бъдете сигурни, че това ще окаже въздействие на заключването на блиндираните врати. Ще установите, че в хода на времето, може да се достигне до етап, при който ще е трудоемко да заключите и отключите с ключа. За Ваше удобство и безопасност е хубаво да се проверяват редовно ключалките и заключващите системи, защото ако има проблем той да бъде премахнат бързо.

Ако разпознаете нещо сходно в изброените по-горе случки, това предполага, че е време за смяна. В днешно време има много видове патрони и заключващи системи на пазара, които са отличен избор. С тяхна помощ ще бъдете в безопасност за нула време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *