блиндирана врата

Какъв да бъде цветът на блиндираната врата?

Блиндираната ни врата говори много за нас като личност. Тя е не само граница между външния свят и уюта в нашия дом. Тя е елемент от екстериора, създаващ определен стил на дома. От начина, по който изглежда вратата, се определя и дизайнът на жилището. Много често, когато избираме цвят, ние се водим от собствените ни предпочитания. Но трябва да имаме предвид, че освен тях цветът трябва да допълва останалите, които присъстват в екстериора.

В днешно време се предлагат големи цветови палитри и човек може лесно да си избере. Има достатъчно избор дори и за по-капризните хора.

При избора на врата може да се съобразим с няколко критерия

 • какъв цвят е фасадата;
 • какви цветове повече преобладават;
 • особености на интериора;

Цветове на блиндирани врати

По-надолу ще изброим няколко цвята, на които може да се спрем за блиндирани врати.

 1. Сиви врати – тези врати имат масово производство. Те създават свежест в помещението и хубавото при тях е, че не изискват често миене.
 2. Светли врати – Към тях спадат белите и бежовите. Те също изглеждат много красиво, а светлият цвят създава усещането за свобода и простор.
 3. Черна метална врата – черният цвят винаги се вписва в интериора. С този цвят вратата изглежда стилно и елегантно. Той се явява като универсален, защото много добре се съчетава с всички останали цветове.
 4. Червена врата – този цвят е много страстен и естетичен. Такава врата ще изглежда много добре със златни листа, на фона на бял сняг например.
 5. Зелена врата – избирайки такъв цвят е нужно да изберем друг, който да допълва дизайна, а не да се слива с него. Чудесно решение за къща с бели стени.
 6. Тъмно синя – това е цвят, който също много добре се съчетава с по-светли тонове можем да наречем дизайнерска находка.
 7. Жълта врата – тя е особено подходяща за къщи, които са в традиционен стил. Този цвят символизира щастие, енергия, топлота.
 8. Оранжева врата – В съвременния стил оранжевият цвят трябва да бъде съчетан с неутрални цветове. Много добре се комбинира със син или зелен екстериор.
 9. Тъмно кафява – този цвят е най-популярен и присъства при всички производители на блиндирани врати. С него вратата изглежда малка, но пък много съвременна.

Изборът на идеална врата за нашия дом може да не изглежда толкова плашещ. Имаме избор на различни стилове, дизайни, цветове и материали. Всичко, което изберем, е въпрос на нашия вкус и предпочитания. Който и цвят да изберем, той ще украси нашия дом и ще му придаде нова различна, красива и уютна атмосфера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *