интериорни врати

Скрита интериорна врата

Почти всеки човек предпочита да си има тайно местенце в жилището, където да се усамоти, да се изолира от външния свят. Много добро решение в такъв случай е тайна интериорна врата, скрита по неочакван начин, така че никой не би могъл да предположи, че има нещо подобно там. Може да изглежда много мистериозно, загадъчно, а и гарантира изолираност, когато е необходимо. Тя не служи единствено като вход за някое тайно място, а и като сейф за ценни вещи или убежище при бедствие. Такива врати обикновено са доста скъпи – цената им започва от 9 000 лева и стига до 45 000.

Най-важното, което трябва да изберете, е точно къде ще бъде позиционирана тайната интериорна врата. Добро решение е да замаскирате вече настояща такава. Уместна за такава идея е врата, водеща към килер, таван, офис или мазе. Друга добра идея е да реконструирате някоя стена или да изградите такава, където да може да се монтира нова врата. Хубаво е да се консултирате с професионалист за целта, който ще Ви предложи най-доброто решение.

  • Библиотека

Типичен модел, за скрита интериорна врата, е библиотеката. Първоначално поражда доста тайнственост и въпроси, но принципно не е никак лесно да се отвори. Такива тайни врати се използват още от древността като скривалища на скъпоценности или хора.

  • Стълбище

Друг такъв доста модерен и различен пример за тайна врата е стълбището. При нея чудесното е двойното употребление. Освен като вход за закътана стая, всъщност това си е и стълбище към друг етаж. Такъв тип интериорна врата е подходяща, когато пространството е ограничено и искаме да извлечем максимума от него в жилището.

  • Огледало

Следващият тип тайна врата е още по-модерен и загадъчен. Това е вратата с огледало. На пръв поглед забелязвате голямо огледало и веднага Ви идва на ум мисълта да се огледате. Не бихте и предположили дори, че там може да има врата. Много добро решение, тъй като визуално уголемява стаята, а и може да скрие доста тайни, които искате да запазите.

Това бяха нашите предложения за скрити интериорни врати. Не се бавете, а придайте нотката мистериозност в дома си, с която да си осигурите така желаното усамотение.

Скрита интериорна врата
Оцени тази статия

Вашият коментар