интериорни врати

Скрита интериорна врата

Почти всеки човек предпочита да си има тайно местенце в жилището, където да се усамоти и да се изолира от външния свят. Много добро решение в такъв случай, е тайна интериорна врата, скрита по неочакван начин, така че никой не би могъл да си помисли, че има нещо подобно там. Може да изглежда много мистериозно, загадъчно, а и гарантира изолираност, когато е необходимо. Нейната задача, не е да бъде просто вход за някое тайно място, а и като сейф за ценни вещи или убежище при бедствие. Вратите с такова предназначение са значително по-скъпи– цената им е много над тези в стандартните магазини.​

Конкретни идеи за скрити врати

Най-важното, което трябва да решите, е точно къде да позиционирате тайната интериорна врата. Добро решение е да замаскирате вече настояща такава. Уместна за такъв тип скривалище е врата, водеща към склад, таван, офис или мазе. Друга добра идея е да реконструирате някоя стена или да изградите такава, където да може да се инсталира нова врата. Хубаво е да се консултирате с професионалист за тази идея и той ще Ви предложи най-практичното решение.

  •  Библиотека

Типичен модел за скрита интериорна врата е библиотеката. Първоначално поражда доста тайнственост и въпроси, но принципно не е никак лесно да се отвори. Такива тайни врати се използват още от древността като скривалища на скъпоценности или хора.

  • Стълбище

Пример за модерна, но и потайна врата може да се окаже тази на стълбището. При него чудесното е двойната му употреба. Освен като вход на закътано метенце, всъщност това си е и стълбище към друг етаж. Такъв тип интериорна врата е подходяща, когато пространството е ограничено и искате да извлечете максимума от него в жилището.

  • Огледало

Следващият тип от предлаганите врати с двойно значение, е още по-атрактивен и таен. Това е вратата с огледало. На пръв поглед забелязвате голямо огледало и веднага Ви идва на ум мисълта да се огледате. Не бихте и предположили дори, че там може да има врата. Много добро решение, тъй като визуално уголемява стаята, а и може да скрие доста тайни, които искате да запазите.

Това бяха нашите предложения за скрити врати. Не се бавете, а придайте нотката мистериозност в дома си, с която да си осигурите така желаното усамотение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *