Входна врата от дърво с малки прозорчета и куче

Каква е ролята на ламината при блиндираните врати?

Напоследък входните врати с ламинатно покритие станаха доста разпространени и ще продължават да добиват все повече популярност с времето заради своите качества. Причините за това са много, но на първо място са практичността и достъпната им цена. Те са способни да издържат на по-висока температура. Това им качество спомага да съхранят първоначалната си визия за по-дълго. Разликата при блиндираните врати с ламинат и останалите е в качественото покритие.

Съществуват два вида ламинат:

  • Евтиният ламинат, който е изключително тънък е импрегниран с акрилни и меламинови смоли. Този вид не е толкова здрав, а и не е природосъобразен. Тънък е 0.2 мм, това го прави удобен за използване при различни неравни повърхности. Това покритие прилича на естествено дърво, но има и доста минуси. Освен, че не е природосъобразен, покритите с него блиндирани врати не издържат толкова дълго на външните атмосферни влияния и няма добро сцепление с повърхността, на която е сложено. В следствие на това се поврежда бързо – цветовете му избледняват и се нацепва. Но тези врати имат и едно голямо предимство – значително по-ниската си цена.
  • По-дебелият ламинат например, с дебелина от 0.4 до 0.8 мм, има значително повече предимства. Той вече играе ролята на полимерно покритие, което издържа на външни атмосферни влияния, на удар и на значително повече натоварване. Имитацията на дърво при този вид продукт е значително по-добра, което го прави доста популярен сред клиентите. Така закупуват хубави входни врати в Бургас, устойчиви на външни условия и много по–издръжливи на натоварване.

Производителите на ламинат за блиндирани врати постоянно търсят начин да повишат качествата му. При новостите в бранша и значителното напредване на технологиите, ще ви е лесно да го сбъркате с естествения фурнир. Затова и в последните години интереса се е повишил значително, като това спомага за спасяването на горите.

Поддържането на блиндирани врати с ламинат е значително по-лесно. Почистването им може да бъде с вода или препарати. Имат висок клас на издръжливост и бъдете сигурни, че доста дълго време няма да се нуждаят от подмяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *