Каса на врата с первази

Касите на интериорните врати

Още с влизането си в дадено жилище, очите Ви се фокусират над вратите, водещи към всяко едно от помещенията в дома. Естествено, на базата на впечатлението от тях, си създавате мнение как стопанинът се грижи за дома си и колко цени вътрешното удобство и спокойствие. За това доброто състояние на интериорните врати е крайно необходимо и главно. Според запознати, правилният избор на модел е само част от работата, която свършвате, щом завършите сделката по закупуването на интериорна врата. Освен модела, определящ за впечатлението е и цялостния облик на вратата. Затова е важно да имаме предвид и формата и размера на касата.

По търговските обекти и шоуруми може да се открият няколко вида каси и первази за вътрешни врати.

  1. Права каса, която има фиксирана ширина /10 см/ и прави первази

Подобен модел каси се използа често за места, където не могат да се слагат первази. Може да се монтира с первази само от едната или и от двете страни, като не влизат в касата, а се монтират отстрани. Точно поради тази причина този модел се монтира само при много равни стени.

Има възможност да вметнем и разгледаме и уширителна планка за покриване на зида до 38см. Това изисква щоков монтаж с первази в зависимост от желанието на клиента – от едната или от двете страни.

  1. Обла каса, която може да се регулира, с первази от двете страни.

При този вид каси за врати, первазите са в специално подготвен отвор в касата, като възможността за регулирането им позволява да бъдат монтирани и на криви стени, като покриват неравностите. Те имат голям диапазон на покриване на зид – от 7см до 49см, с уширение.

Не пренебрегвайте съветите от професионалистите, спрямо съобразяването с вида на касата! Така няма да имате проблем и затруднения при монтирането на избраната от вас интериорна врата. Това е важен детай от вратата, който ѝ придава завършен вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *