Врата със стъкло в стая с бар и червена стена

Как да изберем цвета за нашите интериорни врати

Първото Ви впечатление от определена жилищна сграда идва от това как изглежда тя, а после и цветовата гама, избрана за стените и вратите вътре. Когато избирате цвят за Вашата интериорна врата първото, към което да се насочите е подходящ модел на желаната врата, след това и да сте наясно за коя стая ще е тя. Изборът от цветове е огромен. Цветовете на интериорните врати могат да се комбинират успешно с окраската на подовата настилка, както и със стените, дограмата или с тези на мебелите  в дома. Доказано, е че цветовете и багрите оказват голямо влияние на Вас и Вашето настроение и активност.

Как да изберете най-подходящия цвят за Вашето жилище?

Когато решавате какъв цвят да изберете за вратите вътре в жилището, трябва да се съобразите с цветовата гама в целия апартамент. Дали, искате да са същите като мебелировката или да са по-различен цвят, за да има контраст. Цветовете на интериорните врати  е добре да са хармонични с цветовете на ламината, паркета, плочките, стените, дограмата и мебелите.

Интериорна врата с две крила в бял цвят

Белият цвят – новият хит

Бялото и неговите оттенъци все по-бързо навлизат в цветовата гама в изработването на врати и мебели. Оптически светлата гама от цветове придава по-голям обем на жилището и го прави по-просторно и уютно. Когато се комбинира с по-тъмен нюанс, жилището има по-изтънчен и стилен вид, като това позволява и обзавеждането да следва по-разчупени линии.

Тъмните цветове са символ на класика. Популярни и подходящи са за жилища, където светлината е повече и трябва да се направи някакъв контраст с цветовата гама, за да не изглежда стаята прекалено обикновена.

Избор на врати – модел и цвят

В повечето случаи избирате един модел за вратите си, за да е по-стилно жилището, като разликата може да е само в това, дали самата врата е със стъкло или с фрезовка. За по-интересна комбинация на цялото жилище може да се избере цвят за вратите около 3 тона по-тъмни или по-светли от този на стените или на някой друг основен цвят в жилището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *