Как да изберем цвета за нашите интериорни врати

Първото ни впечатление на определена жилищна сграда идва от това как изглежда тя, а после и цветовата гама, избрана за стените и вратите.

Когато избираме цвят за нашата интериорна врата първото, което трябва да направим е да изберем модела на желаната врата, а след това и за коя стая ще е. Изборът от цветове е огромен. Цветовете на интериорните врати могат да  се съчетаят с цветовете на подовата настилка, стените, дограмата или с тези на мебелите  в дома.

Доказано, е че цветовете и багрите оказват голямо влияние на нас и нашето настроение и активност.

Как да изберем най-подходящия цвят за нашето жилище?

Когато решаваме какъв цвят да изберем за интериорните врати трябва да се съобразим с цветовата гама в целия апартамент. Дали искаме да са същите като мебелировката или да са по-различен цвят, за да има контраст.

Цветовете на интериорните врати могат да  се съобразят с цветовете на ламината, паркета, плочките, стените, дограмата и мебелите.

Белият цвят – новият хит

Бялото и неговите оттенъци все по-бързо навлизат в цветовата гама в изработването на врати и мебели. Оптически светлата гама от цветове придава по-голям обем на жилището и го прави по-просторно и уютно. Когато се комбинира с по-тъмен нюанс пък жилището има по-изтънчен и стилен вид, като това позволява и обзавеждането на жилището да бъде по-разчупено.

Тъмните цветове са класика. Те са подходящи за жилища, където светлината е повече и трябва да се направи някакъв контраст с цветовата гама, за да не изглежда стаята прекалено обикновена.

Избор на врати – модел и цвят

В повечето случай избираме един модел за вратите си, за да е по-стилно жилището като разликата може да е само в това дали самата врата е със стъкло или с фрезовка.

За по-интересна комбинация на цялото жилище може да се избере цвят за вратите около 3 тона по-тъмни или по-светли от този на стените или на някой друг основен цвят в жилището.

Уютният дом е топъл, гостоприемен и красиво обзаведен.

Вашият коментар