Как да изберем най-подходящата входна врата?

image001    Когато ни предстои да се нанесем в нов дом, особено ако е наш собствен, искаме всеки един елемент да бъде  поставен на точното място, като започнем от пода и стигнем до тавана. На всеки в началото му изглежда сложно да се ориентира в обстановката, когато избира врати за своя нов дом, защото океана от цветове и модели е безкраен. Този проблем възниква пред хората, които не се е занимавали с обзавеждане, и те започват да се замислят за помощ от дизайнер. В последствие обаче, ще се убедите, че тази задача може да бъде изключително приятна. В крайна сметка вие ще изразите своята индивидуалност и вкус, чрез собствения си избор. Не е проблем, ако той не е като при всички останали или това, че не е в абсолютен мир с модните тенденции. Когато ви дойдат гости, ще можете да се похвалите, че избора на отделните детайли е ваше дело.

Когато избирате вашата входна врата, е добре да степенувате нещата по важност. Т.е., ако например ви трябва по-сигурна врата, можете да проверите първо колко и какви заключвания има тази, която е привлекла вниманието ви. Ако модела ви устройва, можете да огледате какви цветове биха подхождали на вашия дом. Разбира се, не е необходимо всичките ви врати да бъдат в един и същи цвят или с една и съща фрезовка (при наличието на такава), но е добре да бъдат съчетани добре цветово.

image002     За да добиете по-точна представа при избора на цвета, можете да огледате обзавеждането, настилките, прозорците и мебелите. Възможно е също да изберете първо вратите, а след това всичко останало. Хубаво е да обмислите дали искате детайлите в дома ви да бъдат с по-заоблени форми или по-квадратни, кръгови или вълнообразни. Когато избирате цветовете можете да ползвате универсалните като златен дъб и тъмен орех. Те самите си партнират  много добре.

Когато избирате възможностите на входната врата, трябва да решите дали искате тя да има две заключващи системи или една, дали ще се заключва тристранно или двустранно. От какъв материал, ще бъде направена – метал или МДФ. Добре е да помислите и за това, дали вратата ще е с готов праг или предпочитате да изградите такъв. Ако ви трябва врата за къща, помислете и за навес, ако нямате такъв! С негова помощ вратата ще издържи възможно най-дълго време. Освен, че ще я пази докато вали, той ще предпазва и вас самите.

Вашият коментар