Колаж от множество входни врати в различен цвят

Какъв да е цветът на входната врата?

Входната врата е лицето на дома ви. Интересно би било да направите така, че да се отличава от останалите врати. Тя може да накара жилището ви да изглежда различно и привлекателно.

Ако се чудите какъв цвят да изберете за вратата, потърсете професионален съвет! Дизайнерите могат да ви дадат чудесни идеи на напълно достъпна цена.

Помислете добре върху това, какъв е стилът на дома ви! В търговската мрежа се предлагат входни врати в различни цветове – синьо, черно, тъмно зелено. В днешните жилища смелите цветове са често срещани. Не винаги е необходимо да се съобразявате с традицията. По-важно е при избора на цвят да се съобразите със стила на дома и с цвета на екстериора.

Съобразете се с това, как изглеждат съседските входни врати. Добре е вашата да бъде в хармония с вратите на съседните апартаменти. Спрете се на цвета, който е най-хармоничен с цветовете на екстериора. Наситените светли нюанси са по-предпочитани и интересни отколкото средните. Светлите нюанси е най-удачно да са в контраст с тъмните цветове. Ако съумеете да използвате този контраст в своя полза, ще постигнете забележителен успех в дизайна на входното пространство.

Когато избират жилище, много клиенти се спират там, където има врати е с по-консервативен цвят. Често ярките и нетрадиционни цветове намаляват цената на жилището.

Ето малко информация за цветовете:

  1. Бялото – класическо сред цветовете за врати, символизира чистота и спокойствие.
  2. Червена входна врата – според разбиранията на „Фън Шуй“, този цвят означава “добре дошли“. Той се съчетава чудесно със стени, оцветени в сиво, синьо или бяло. Домът ви ще стане още по-атрактивен, ако вратата е с гланцово покритие.
  3. Ако вратата ви е тъмно синя, ще внесе спокойствие и мир в дома, ще го изпълни с положителна енергия.
  4. Жълтата врата ще донесе увереност, веселие и любопитство.
  5. Зеленото символизира мир, хармония и баланс. Този цвят винаги е бил идеален избор за врата.

Какъвто и цвят да изберете, старайте се той да подчертава красотата на дома ви. Освен да гарантира сигурност, вратата ще удовлетвори желанието ви за уют и комфорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *